Idős embereket próbálnak megtéveszteni

Komárom |

<p>Újabb lakossági bejelentések érkeztek a városi hivatal szociális osztályára arról, hogy valószínűleg csalók járnak a városban, akik a szociális osztály dolgozóinak adják ki magukat. &bdquo;Több idős személy számolt be arról munkatársaimnak, hogy a szociális osztályra hivatkozva személyes adataikat kérik tőlük, a gondozásukra, egészségi állapotukra vonatkozó kérdéseket tesznek fel nekik &ndash; mondta lapunknak Bednárik Katalin, az illetékes főosztály megbízott vezetője.</p>

Volt, akihez két nő csöngetett be, másokhoz egy férfi. Nyomatékosan szeretném felhívni főleg az egyedül élő, idős emberek figyelmét, hogy nem a városi hivatal szociális osztályának alkalmazottairól van szó. Ne engedjék, hogy idegenek ilyen ürüggyel bemenjenek a lakásukba, bizalmas információkat kérjenek vagy akár pénzt csaljanak ki tőlük.” Hozzátette: főosztályukról minden hivatalos értesítés levélben érkezik a polgárokhoz, ha személyesen szállnak ki valamilyen ügyben, előtte telefonon egyeztetnek az illetővel.

Decemberben már volt hasonló eset a városban, akkor a városi rendőrséghez érkezett bejelentés arról, hogy a Szinnyei utcában egy férfi, aki Nagy Józsefként mutatkozott be, és a városi hivatal szociális osztálya munkatársának adta ki magát, pénzt próbált meg kicsikarni az idős emberektől.

Aki hasonlót tapasztal, vagy tudomására jutott ilyen eset, az a városi rendőrségen személyesen vagy a 159-es telefonszámon tehet bejelentést. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?