Régió

Ideiglenesen megoldódott az örsújfalui kultúrház szociális helyiségének kérdése

Komárom/Örsújfalu | Karácsony előtt új vizesblokk (vécé, mosdó) került az örsújfalui kultúrház udvarába.
V. Krasznica Melitta

2019. január 4. 13:46

Karácsony előtt állították fel az új vizesblokkot a kultúrház udvarán - Képarchívum

Az önmagában jelentéktelennek tűnő hír azért érdemel figyelmet, mivel a kultúrház kinti szociális helyisége hosszú évek óta katasztrofális állapotban volt. Az ugyancsak rossz állapotban lévő, a múlt század elején átadott épületen végeztek ugyan kisebb javítgatásokat – festés, ajtó- és ablakcsere –, amit részben a város, részben az ÉS Polgári Társulás finanszírozott, ám egy átfogó felújítás a rendezetlen tulajdonviszonyok miatt – az elhibázott delimitáció következtében nem a város, hanem a csehszlovák állam volt az ingatlan tulajdonosa – rendre elmaradt. Az épület azonban tavaly végre a város tulajdonába került. Az ÉS Polgári Társulás szerette volna jelképes áron hosszú távra bérbe venni a várostól az ingatlant, hogy pályázni tudjon a felújításhoz szükséges pénz előteremtésére, de egyelőre nem született ilyen szerződés.

„Bízom benne, hogy az új városvezetéssel közösen sikerül megtalálni az épület felújításának legésszerűbb formáját” – mondta lapunknak Szabó Csilla, az ÉS?! Színház rendezője, újonnan megválasztott városi képviselő. Az örsújfaluiak számára bizakodásra adhat okot, hogy a tavaly novemberben polgármesterré választott Keszegh Béla már képviselőként és alpolgármesterként is szívügyének tekintette a kultúrház sorsát, és a mögötte felsorakozott, függetlenekből álló 4KN csoport tagjai többséget szereztek a képviselő-testületben.

A most kihelyezett vizesblokk 15 ezer euróba került és a város 2018-as költségvetésében szerepelt ez a kiadási tétel. A beruházás jóváhagyásakor felmerült, érdemes-e ennyi pénzt áldozni rá, ha a kultúrházra egyébként is átfogó beruházás vár és célszerű lenne benti szociális helyiséget kialakítani. Éppen ezért olyan megoldást választottak, hogy a vizesblokkot, ha itt már nem lesz rá szükség, át lehet helyezni.

A kultúrházban január 5-én, szombaton 19 órakor tartják az idei első programot, a Pósfa zenekar ad koncertet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?