Régió

Holnap kezdődik az András-napi vásár Komáromban

Komárom | Holnap kezdődik és vasárnapig tart a hagyományos Szent András-napi vásár, amelyre Szlovákiából, Magyarországról, Csehországból, Romániából és Lengyelországból mintegy 200 árust, kézművest, ételt-italt kínáló vendéglátót várnak. Műszaki okok miatt elmarad viszont a kolbászfesztivál, amely néhány éve már része volt a vásárnak.
V. Krasznica Melitta

2018. november 15. 17:45

A várfal és a kőszűz adja meg a vásár hangulatát - A szerző felvétele

Dobi Róbert főszervező, a városi hivatal illetékese több újdonságról is beszámolt. A vásár helyszínén ökosarkot alakítanak ki, ahol önkéntesek népszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést, a sátrak között pedig olyan szemétgyűjtőket helyeznek ki, hogy mind az árusok, mind a látogatók osztályozni tudják a hulladékot. Komáromban új befektető kezdi meg hamarosan a tevékenységét, egy másik pedig bővíteni szeretné az alkalmazottak számát, mindkettő saját standdal lesz jelen. Vagyis elképzelhető, hogy valaki nemcsak vásárfiával, hanem új álláslehetőséggel megy haza. A körhinták, vásári attrakciók között is lesznek újdonságok.

A látogatók a szokásos vásári kínálatra számíthatnak, jó alkalom kínálkozik a karácsonyi ajándékok megvásárlására is. A forralt bor, a mézbor, a puncs illata ugyanúgy hozzátartozik az András-napi vásár hangulatához, mint a lacipecsenyéé, az eredeti, parázson sült kürtőskalácsé vagy a sültgesztenyéé.

A vásár helyszíne néhány éve már az Újvár bejárata előtti gyűjtőparkoló, amit a Villanytelep útról és a Várút felől lehet megközelíteni. Parkolni a városi rendőrség melletti térségben (a Villanytelep útról van a bejárat), valamint a Várút és a Sport utcában lehet. A városi rendőrség azonban felhívja a figyelmet arra, hogy zöldterületen ne parkoljon senki. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Megszűnik a komáromi kórház mikrobiológiai osztálya

A szlovák-magyar határon folytatódik a tüntetés

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Ellenőrzött ünnepi menü

Kuciak-gyilkosság: szivárogtatás miatt ellenőrzi a rendőrséget a belügyminisztériumi felügyelőség

Legfrissebb galériák
Olvasta már?