Hat tonna adomány gyűlt össze a rászorulóknak

Tesco-karitász-gyűjtés
Nagyszombat/Galánta |

A Szlovák Katolikus Karitász tizenegyedik alkalommal szervezett gyűjtést a rászorulóknak a Tesco áruházzal közösen, melynek során hat tonnányi élelmiszert és higiéniai eszközt adományoztak a lakosok.

Sikeresen zárult a Szlovák Katolikus Karitász gyűjtő akciójának tizenegyedik évfolyama.

„Az adományozók nagylelkűségének köszönhetően nemcsak karácsony előtt, hanem az egész 2024-es évben is segíthetünk a rászorulókon. 2023. november 23. és 25. között tíz Nagyszombat megyében, köztük a Galántán található Tesco áruházban töltötték meg a bevásárlókocsikat tartós élelmiszerrel és higiéniai eszközzel. Az elhivatott önkéntesek bátorították a vásárlókat, hogy legyenek nagylelkűek, hogy a jóság megsokszorozódjon”

– tájékoztatta lapunkat Michaela Matušková, a Nagyszombat Főegyházmegyei Karitász (Trnavská arcidiecézna charita) PR menedzsere. A projekt koordinátora, Anna Adamcová közölte, a gyűjtés menete zökkenőmentes volt, ahogyan az egyes Tesco áruházak igazgatóival való kommunikáció is.

„Az önkéntesek nagyszerű munkát végeztek, és mindenkinek, aki részt vett a projektben, köszönjük, hogy a raktárunk megtelt, és a Nagyszombat Főegyházmegyei Karitász régiójában segíteni tudjuk a rászorulókat, az alacsony jövedelmű családokat, az egyedülálló szülőket, az időseket és a fogyatékkal élőket”

– egészítette ki.

A tavalyi évhez képest idén egy nappal rövidebb ideig tartott a gyűjtés. Három nap alatt több mint hat tonna termék gyűlt össze. Mintegy száz önkéntes hívta a vásárlókat, hogy nyissák meg a szívüket és segítsenek a nehéz sorsú embereken. Összesen több mint 300 adományozó vett részt a gyűjtésben. Az egyes termékek mellett idén is megvásárolhatóak voltak az alapvető termékeket tartalmazó segélycsomagok.

„Az idei gyűjtés értéke 15 170,46 euró, amiért mindenkinek hatalmas köszönet jár. A karitász kimondhatatlan hálát érez a készségért és a segítségért. A projektben nemcsak önkéntesek vettek részt, hanem a plébániai karitász és különböző szervezetek. Mindannyian nagyszerű munkát végeztek, amelynek eredményét például a rászorulók bőségesebb karácsonyi asztalán láthatjuk majd”

– tette hozzá Michaela Matušková.

Az élelmiszergyűjtés online formában folytatódik a Tesco honlapján, 2023. december 31-ig lehet csatlakozni hozzá. A Nagyszombat Főegyházmegyei Karitász munkatársai néhány nap múlva megkezdik az adományok csomagolását, hogy a karácsonyi időszakban segítsenek a rászorulókon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?