Régió

Hajóács és kakashere

Kamocsa | Augusztus első három napján rendezik meg az ország legrangosabb nemzetközi főzőversenyét. A hazai versenyzők mellett cseh, magyar, török és német amatőr szakácsok mérik össze tudásukat. Lukács Tibor főszervező, a kemping üzemeltetője elmondta, míg tavaly hetven, idén eddig kétszáz csapat jelezte részvételét. Tavaly három nap alatt mintegy 15 ezren fordultak meg az Oázis Kemping homokos fövenyén.
Száz Ildikó

2013. július 22. 11:11

„A legjobb csapatok vesznek részt a fesztiválon. Idén 260–270 csapat regisztrációját fogadjuk el, mert szeretnénk komfortos körülményeket biztosítani a versenyzőknek”– tájékoztatott Lukács. Pénteken és szombaton is ingyenes buszjáratot indítanak Érsekújvár és Kamocsa között, amelyre a városi autóbuszmegállónál, a főtéren, továbbá a Gúg utcában is felszállhatnak az utasok. Már a nulladik napon, csütörtökön is érdemes ellátogatni az Oázis Kempingbe, ahol a Rédei Rigó duó szórakoztatja a közönséget. Július 30-ig az érdeklődők elővételben 12 euróért vásárolhatják meg a jegyet a fesztivál három napjára. Szerdáig a tábor területén, csütörtöktől a kamocsai kultúrházban, a fesztiválirodában vehetik át jegyüket a regisztrált csapatok és a közreműködők. Külön parkolóhelyet jelölnek ki a karavánnal érkezőknek, 3500 férőhelyes parkoló áll a látogatók rendelkezésére. A biztonságról az őrző-védő szolgálat 60–80 embere, elsősegélynyújtásról legalább 10 személy gondoskodik. Magyaros ételek és különféle más finomságok közül válogathatnak az érdeklődők.

A főzőversenyben nyolc kategóriában mérik össze tudásukat a csapatok, idén Jaroslav Židek és Benke László mesterszakács áll a zsűri élén, és a Tátrai Klub tagjai erősítik a szakértők sorát. Pénteken a P. Mobil lép színpadra, majd az Elan-revival band, és Elvis dalok csendülnek fel. Részletesebb tájékoztatás a www.gastrofest.sk oldalon található.

Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.

Önnek ajánljuk
A parlament elfogadta a Párizsi szerződés ratifikációját

Focus: Helyet cserélt a PS/Spolu és Kiskáék, a magyar pártok továbbra is parlamenten kívül

Zuzana Čaputová

Érsek lehet Sólymos utódja

diéta

Mit kezdjünk a divatdiétákkal?

Peter Pellegrini

Pellegrini válságstábot hívott össze a koronavírus miatt

A Szuezi-csatorna új szakaszának bejárata Egyiptomban, Iszmáilijánál (jobbra). A csatornán vándorolnak át az invazív fajok a Vörös-tengerből a Földközi-tengerbe, aminek a tudósok szerint pusztító következményei lehetnek.

A Szuezi-csatornán át idegen, invazív fajok árasztják el a Földközi-tengert

Egységesítenék a töltőket az EU-ban

Egységesítenék a töltőket az EU-ban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.