Régió

Ha szükséges, a hét elején is lesz szűrés

Tiszacsernyő/ Nagykapos/ Kassa/Királyhelmec/Szepsi | Körvonalazódik a hétvégi tesztelés menetrendje. A lakosoknak érdemes átböngészni az önkormányzatok hirdetéseit, mert más-más rendszerben teszik lehetővé az antigéntesztelést.
Németi Róbert

2021. január 22. 12:30

Az önkormányzatok felkészültek a tesztelésre
Az önkormányzatok felkészültek a tesztelésre - Németi Róbert felvételei

A tőketerebesi és nagymihályi járásbeli, túlnyomórészt magyar lakta kistelepülések zömében az októberihez hasonlóan, vagyis internetes regisztráció nélkül, érkezési sorrendben tesztelik le a lakosokat a hétvégén esedékes újabb országos szűrés során. A nagyobb létszámú településeken, köztük Tiszacsernyőn, Királyhelmecen és Nagykaposon viszont a városok internetes honlapján feltüntetett elektronikus rendszeren keresztül lehet regisztrálni a mintavételre. A napokban született egyezség arról, hogy a tőketerebesi járásbeli kistelepüléseket a királyhelmeci kórház vezetése is segíti a tesztelésben, a hétvégén begyűjtött adatokat és a folyamat fokozatos ellenőrzését a kórház alkalmazottai végzik.

Tiszacsernyő/ Nagykapos/ Kassa/Királyhelmec/Szepsi

 

Kitolhatják az időpontot

Leczo Zoltán, a Királyhelmeci Városi Hivatal munkatársa elmondta, a folyamat sikeres lebonyolítása érdekében a város egy külön rendszert indított, melyen keresztül a polgárok – nem csak a város lakosai – előre megadott időpontokat foglalhatnak maguknak. „A városban összesen 3 mintavételi pontot határoztunk meg, egyet a városi hivatalban, egyet a szlovák tanítási, egyet pedig a magyar tanítási nyelvű alap-iskolában. A Kossuth Lajos utcai szlovák tanítási nyelvű alapiskolában 16 és 18 óra között akár regisztráció nélkül is jöhetnek az emberek a tesztelésre, azt viszont még mi sem tudjuk, ezt hányan fogják választani. A városban összesen 5100 olyan lakos van, aki teszteltetheti magát, bízunk benne, minden érdeklődő igényét ki tudjuk majd elégíteni. A mintavétel mától vasárnapig tart, de ha valamilyen okból nem győznénk mindenkit letesztelni, akár hétfőn vagy kedden is folytatni tudjuk a szűréstˮ – közölte lapunkkal Leczo.

Tiszacsernyő/ Nagykapos/ Kassa/Királyhelmec/Szepsi

 

Kétpercenként időpont

A Királyhelmechez közeli Tiszacsernyőn a lakosok tesztelését holnap és vasárnap végzik, itt két mintavételi ponton, mégpedig a város szlovák és magyar iskoláinak épületében lehet törletet vetetni. Az Ung-vidéki Nagykaposon összesen három mintavételi ponton végzik a szűrést. „Városunk területén a P. O. Hviezdoslav Alapiskola és a városi hivatal épületében, illetve az Erdélyi J. Alapiskola Komenský utcai iskola tornatermében teszteljük a lakosokat. A tesztelésre az elektronikus regisztrációs rendszeren keresztül lehet jelentkezni a városi hivatal weboldalán feltüntetett hivatkozáson keresztül. A rendszerben mindkét tesztelési napra 2 perces intervallumokban kapnak időpontot a lakosok. A második napon, január 24-én csupán 16 óráig lehet időpontot foglalni a mintavételre. A 16 és 18 óra közötti időszakot a nyilvántartási rendszerbe be nem regisztrált személyek letesztelésére tartják fennˮ – olvasható a város honlapján közzétett közleményben.

Kassán szinte a város minden forgalmasabb pontján kialakítottak tesztelőpontokat, többségükben a regisztrált és nem regisztrált személyeket is fogadják. A tesztelést már csütörtökön megkezdték, csütörtökön és pénteken 16 órától 20 óráig, szombaton és vasárnap 9-től 17 óráig várják a lakosokat a mintavételi pontokban. 

Tiszacsernyő/ Nagykapos/ Kassa/Királyhelmec/Szepsi

 

Nincs regisztráció

A Kassához közeli, Kassa-vidéki járásbeli Szepsiben az októberi teszteléshez hasonlóan internetes regisztráció nélkül, érkezési sorrendben tesztelik le a lakosságot. „Január 23-án és 24-én, valamint hétfőn, január 25-én végezzük a szűrővizsgálatot. A mintavételi gyűjtőhelyeket a város négy pontján alakítjuk ki. A lakosoknak azt javasoljuk, hogy kövessék az egyes gyűjtőhelyekhez rendelt utcák listájátˮ – derült ki a város honlapján közzétett közleményből. Szepsiben 7 órától 18 óráig fogják tesztelni a lakosokat a következő pontokban: január 23-án a bodollói kultúrházban, január 23–25-én az Iskola utcai Bódva Panzióban, január 23. és 24-én a Bodollói úti volt STS üzem területén, illetve január 24. és 25-én az Iskola utcai Inkubátor házban. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
állampolgárság

Szakértők szerint sem hoz előrelépést az állampolgársági törvény módosítása

tüdő illusztráció

Covid-19 utáni tüntetek - Segíthet az oxigén és a rehabilitáció

kihalt állatfajok

GALÉRIA: 10 állatfaj, mely az ember miatt halt ki

Varga Anikó

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? Aki válaszol: Varga Anikó

Messenger

Akadozik a Messenger Szlovákiában

országos tesztelés

Újabb tesztelési körre készülnek a települések

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.