Gyertyás menet és közös ima Cirill ferences testvér Érsekújvárban maradásáért (VIDEÓ)

Gyertyás menet és közös ima Cirill ferences testvér Érsekújvárban maradásáért
Érsekújvár |

Szentháromság-szobornál gyülekeztek 20 órakor az érsekújvári hívek, hogy közösen imádkozzanak Kovalcsik Zoltán Cirill ferences testvérért, aki május végétől nem folytathatja tovább az érsekújvári hívek pasztorálását. 

20:50

Már 300 fős a tömeg, imádkoznak a ferences kolostor előtt, odabent szlovák dicsőítő dalokat énekelnek.

Galéria
20:27

Több mint százötven érsekújvári magyar hívő előtt olvasta fel Istenes József azt sz összefoglalót, amit Török András fogalmazott meg az eddigi történésekről. Az érsekújváriak személyes találkozót kérnek a ferences rendtartomány vezetésétől. Amennyiben nem járnak sikerrel, a következő levelet Rómába címezik.

Az Érsekújvári Ferences Templom és Kolostor házfőnöke, páter Masseo Patrik Golha döntése alapján lett felmentve Kovalcsik Cirill a lelki szolgálat alól Érsekújvárott. Huszonkét évvel ezelőtt a szlovák ferences rendtartomány azzal a kéréssel fordult a magyar ferences rendtartományhoz, hogy az érsekújvári híveknek szükségük van egy ferences testvérre. Cirill atya sem azóta, sem most nem kérte a felmentését, két évtizede részt vesz az érsekújvári magyar közösséget építő munkában, Érsekújvár városi és polgármesteri díjával jutalmazták eddigi tevékenységét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!