Gyermekrajzpályázat – vesztesek nélkül

Érsekújvár. Meglepetéssel szolgált a magyarországi, érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár vándortárlatának megnyitása, mivel a huszadik alkalommal megrendezett kiállításon kizárólag olyan munkák láthatók, amelyeken szlovákiai magyar költők alkotásait illusztrálták a gyerekek.

Érsekújvár. Meglepetéssel szolgált a magyarországi, érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár vándortárlatának megnyitása, mivel a huszadik alkalommal megrendezett kiállításon kizárólag olyan munkák láthatók, amelyeken szlovákiai magyar költők alkotásait illusztrálták a gyerekek. Az Anton Bernolák Könyvtár társalgójában elsőként a Czuczor Gergely Alapiskolából érkező tanulók ismerkedtek a vándortárlat gazdag anyagával. „A költészetnapi rajzpályázat az irodalom és a képzőművészet kapcsolatára épül, konkrét alkotómunkára invitálva a gyerekeket. Tudatos válogatással szerkesztett versgyűj?te??ményt állítanak össze kollégáim a pályázó diákok számára. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a határon túl élő magyar költők művei is szerepeljenek a kiadványban, sőt idén kizárólag felvidéki magyar költők verseit illusztrálhatták” – mondta Bazsóné Megyes Klára igazgató a tegnapi megnyitón. A kiállítás szervezői elárulták, ebben a műfajban nincs kudarcélmény. Illusztráció, alkotás jön létre, és ha nem kap is díjat egy-egy pályamű, az elkészült kép örömet szerez az alkotónak. Minden esztendőben mintegy hatszáz alkotás érkezik az érdi könyvtárba – akvarell, tusrajzok, ceruzarajzok; van aki batikol, de a selyem- és üvegfestést, manapság pedig sokan már a számítógépes grafikát választják. A tárlatot, amelyet Szilágyi Márta könyvtárigazgató és Kovačic Gizella, a családi könyvtár vezetője nyitott meg, június 27-ig tekinthetik meg az érdeklődők. (száz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?