GALÉRIA: Gazdag program várt Andrej Kiska államfőre Vágsellyén

kiska
Vágsellye |

Hétfői munkanapját Vágsellyén kezdte Andrej Kiska államfő, akit Jozef Belický a járási székhely polgármestere fogadott a városháza előtt. 

A helyi hagyományőrző csoport fellépése után Andrej Kiska üdvözölte a vágsellyei lakosokat, elbeszélgetett a városháza előtt álló családokkal. Az egyik nyugdíjas asszony elmondta Kiskának, hogy jobb lett az élet Vágsellyén, mióta ő az államfő.

Andrej Kiska és Jozef Belický tárgyalását követően az államfő rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen elsősorban azt hangsúlyozta, hogy holnapig adhatják le jelentkezésüket az alkotmánybírói posztra az érdeklődők, illetve holnapig tehetik meg javaslataikat a szervezetek.

"Mindannyiunkra nyomasztóan hatottak a korábbi alkotmánybíró választások, ennek ellenére arra biztatnám a jelölteket, hogy ismét vállalják a megmérettetést. Tudjuk, mennyire fontos az alkotmánybírók szerepe Szlovákiában, elnökként szeretném kiválasztani a legjobb kilenc személyt erre a posztra"

-- hangsúlyozta Kiska.

A Jozef Belickývel folytatott tárgyalás kapcsán Andrej Kiska elmondta, szó volt arról, hogy az elmúlt néhány évben jelentős mértékben csökkent a város lakossága. Az elvándorlási folyamatot Vágsellye vezetése újabb bérlakások átadásával szeretné megállítani. A járási székhelyen az egyik legnagyobb problémát a megfelelő egészségügyi szolgáltatások hiánya jelenti, mióta bezárták a kórházat, a lakosok kénytelenek több mint húsz kilométert utazni a legközelebbi egészségügyi komplexumba. Jobbá kell tenni az ambuláns és a sürgősségi betegellátás működését a városban. Ez úton is felszólította a régióbeli orvosokat Andrej Kiska, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a vágsellyei térségbeli betegek megfelelő egészségügyi ellátást kapjanak. Szó volt továbbá a gyorsmentő szolgálatról, az államfő elmondta, tudomása van arról, hogy amikor az egyik városi rendőr agyvérzést kapott Vágsellyén, másfél órát vártak a mentőautó kiérkezésére. Kiska hangsúlyozta, bízik abban, hogy ez a probléma a hatékony tárgyalások eredményeképpen megoldódik.

Andrej Kiska ezt követően találkozott a helyi szlovák gimnázium diákjaival, majd tárgyalt a régióbeli polgármesterekkel. Vágsellyei útját az államfő a járási székhely legnagyobb munkaadójánál, a Duslo vegyi vállalatban tett látogatásával zárja. A sajtó képviselőinek ezzel kapcsolatban Andrej Kiska elmondta, hogy Vágsellye vezetésének és a Duslo vegyi vállalat igazgatóságának kiváló kapcsolata van, a munkáltató nagyvonalúan támogatja a kulturális és a sportrendezvényeket. 
 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?