Galántán tett látogatást Olaszország szlovákiai nagykövete

GA-Olaszország szlovákiai nagykövete
GALÁNTA |

Az olasz nyelvtanulás népszerűsítése végett látogatott Galántára Olaszország szlovákiai nagykövete, Catherine Flumiani. A város két gimnáziumának diákjaival történt beszélgetés után a város vezetése az Esterházy-kastélyban fogadta a delegációt.

A város két középiskolájában, az egy épületben működő Gymnázium Janka Matúšku szlovák tannyelvű gimnáziumban és a Kodály Zoltán Gimnáziumban tett látogatást pénteken délelőtt Olaszország szlovákiai nagykövete, Catherine Flumiani. Az őt kísérő delegáció tagjai között voltak a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem tanárai is. A szlovák tannyelvű gimnázium igazgatója, Peter Černý és a magyar tannyelvű iskola vezetője, Marsall János fogadta a küldöttséget. Mindketten röviden bemutatták az általuk vezetett intézményt. Az épület aulájában mintegy nyolcvan diák volt jelen a találkozón, akik a nyitrai egyetem tanáraitól sok érdekességet megtudhattak a Germanisztikai és Romanisztikai Tanszékről, az ottani továbbtanulási lehetőségekről, a külföldi részképzésekről, egyebek mellett az Erasmus programról. Catherine Flumiani nagykövet örömét fejezte ki, hogy megvalósult a találkozó. Az olasz nyelv szépségeiről és a nyelvtanulás fontosságáról beszélt, továbbá Olaszországról mint a művészet és kultúra bölcsőjéről. Kiemelte a jó együttműködést a nagykövetség és a nyitrai egyetem között. Az több mint egyórás találkozó a diákok és küldöttség tagjai közötti kötetlen, családias hangulatú beszélgetéssel ért véget.

GA-olasz nagykövet

A delegáció ezután a neogótikus Esterházy-kastélyban folytatta programját, ahol a város polgármestere, Kolek Péter, az alpolgármester, Peter Závodský és a városi hivatal néhány alkalmazottja fogadta a tagjait. Az ebéddel egybekötött látogatáson szó esett a Galántán működő olasz cégek és a város közötti együttműködésről. Ezzel kapcsolatban Catherine Flumiani elmondta, ha bármilyen kérdés, probléma felmerül a főként szállítmányozással foglalkozó cégekkel, szívesen nyújt segítséget, ahogy a szlovákiai-olaszországi kapcsolatok kiépítésében is. Galánta városa szeretné kihasználni az Esterházy-kastély adta lehetőségeket arra, hogy olasz képzőművészek alkotásaiból szervezzen kiállítást a nagykövetség közvetítésével. A nagykövet ezzel kapcsolatban is támogatásáról biztosította a jelenlévőket. Catherine Flumiani a kastélyban tett látogatáson kifejtette, másodszor jár Galántán.

„Egy nagyon kedves, vendégszerető kisváros, amelyről ugyanezt mondják el azok a vállalkozók is, akik itt vezetnek céget, szeretnek Galántán élni. Rendkívül jól felkészült diákokkal találkoztunk ma, közülük többen nagyon jól beszélik az olasz nyelvet, elégedett vagyok a nyitrai egyetemi kollégákkal együtt”

– fogalmazott a nagykövet. Az ebéd elfogyasztása után a küldöttség a vágsellyei Juraj Fándly nevét viselő gimnáziumban és a városházán folytatta látogatását.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!