Galántai Kártya bevezetését tervezik

Pro Galanta PT
GALÁNTA |

A Pro Galanta vállalkozói szövetség újjáélesztése érdekében hívta meg Galánta város vezetése a helyi vállalkozókat csütörtökön az Esterházy-kastélyban tartott találkozóra, ahol bemutatták a városi hűségkártya projektet is.

 

Galánta város vezetésének egyik fő prioritása az együttműködés fejlesztése a város üzleti szférájának szereplőivel, ezért szervezett találkozót a helyi vállalkozókkal az Esterházy-kastélyban. A bevezetőben elhangzott, hogy a vezetőség tisztában van az együttműködés fontosságával, hiszen az viszi előre a város fejlődését. Januárban Kolek Péter polgármester kezdeményezésére találkozót szerveztek a Pro Galanta Polgári Társulás képviselőivel, ahol közösen fogalmazták meg azt a szándékot, hogy újjáélesszék a 2003-ban alapított vállalkozói szövetséget. Vezetőjévé Zoltán Horváthot választották, aki a kastélyban tartott találkozón kifejtette, a kezdeti lelkesedés 5-6 év után alábbhagyott a szervezet tagjaiban, később pedig a város vezetése nem támogatta kellőképpen a tevékenységüket és az együttműködést. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi vezetés nem így viszonyul a kérdéshez.

„Nagy szükség van arra, hogy a vállalkozók és a város között legyen egy híd, amely összeköti a két felet, a Pro Galanta éppen ezt a célt szolgálja, ezért arra biztatom a kedves jelenlévőket, csatlakozzanak a társuláshoz minél többen, és legyenek aktív részesei a város további fejlesztésének“

– mondta el.

Kolek Péter hangsúlyozta a kisvállalkozókkal való együttműködés fontosságát, mert úgy véli, ők azok, akik a város vezetésére hatással vannak.

„Korábban csak a nagyvállalkozókkal működött együtt a város, ami természetesen jó dolog, de az ő fejlődésüket is a kisebbek tudják előmozdítani”

– fogalmazott. A polgármester köszönetet mondott a jelenlévő cégvezetőknek, amiért rengeteg embernek adnak munkát, ami ebben a bizonytalan időszakban rendkívül fontos dolog.

A találkozón Peter Závodský alpolgármester a jelenlévőknek bemutatta a városi hűségkártya tervezetét, amelynek bevezetését néhány képviselő már korábban is szorgalmazta. A Galántai Kártyának (Karta Galaťana) az alpolgármester szerint abban lenne fontos szerepe, hogy ösztönözzék a városban állandó lakhely nélkül élőket arra, hogy hivatalosan is galántai lakosokká váljanak. Peter Závodský rövid prezentációban szemléltette, hogy 2014 és 2022 között mindössze 100 bejelentett lakossal nőtt a város lakosainak száma, miközben több lakónegyed épült ebben az időszakban. Becslések szerint 3 ezren élnek Galántán állandó bejelentett lakhely nélkül, ami éves szinten 1 millió 350 ezer euró bevételkiesést jelent a városnak a be nem fizetett adók miatt. A hűségkártyával olyan előnyöket, kedvezményeket kapnának a Galántán élők, amelyek miatt érdemes lenne az állandó lakhelyüket átíratni.

„A legnagyobb tétel az éves parkolási díj lenne. Az elképzeléseink szerint 450 eurót kellene fizetnie annak, aki nem helyi lakos, ami nagyjából megegyezik a befizetendő adó összegével. A kártyatulajdonosoknak ezen kívül a helyi vállalkozókkal közösen számos kedvezményt és benefiteket nyújtanánk, például olcsóbb belépőjegyeket a rendezvényekre, vásárlói kedvezményeket a helyi boltokban, ingyenes parkolást. A Galántai Kártyát két feltétellel lehetne kiváltani. Az egyik, hogy a kérvényező helyi lakos, a másik, hogy nincs tartozása a város felé. Gondoltunk azokra is, akik nem laknak Galántán, de itt dolgoznak, ők a munkaadójukon keresztül igényelhetnék a kártyát és az általa ajánlott kedvezményekre, például utazási támogatásra, mozijegyre használhatnák”

– fejtette ki az alpolgármester.

 

Pro Galanta PT - Horváth, Iványi

Az általunk megszólított jelenlévő vállalkozók pozitívan állnak a kezdeményezéshez. Mindnyájan egyetértettek abban, hogy fontos az együttműködés a város és a vállalkozói szféra között. Mikovič Sándor coach- és mentorképzéssel foglalkozik. Tapasztalatai szerint az emberek mindig nyitottak, ha együttműködésről van szó, ezért tartja nagyon jónak a kezdeményezést.

„El tudom képzelni, hogy csatlakozom a társuláshoz, ugyanakkor az is kérdés, mennyire tudok hozzájárulni a szolgáltatások sokrétűségéhez”

– fogalmazott.

Pavlík Pál, az Insomnia kávézó vezetője kifejtette, örül annak, hogy végre a kisvállalkozókat is észrevették és úgy gondolja, fontos arról beszélni, mi újat tud egymásnak kínálni a város és a vállalkozói szféra. Szimpatikusnak találja a kártya ötletét is.

Kontár Ronald, a KON-Truss Kft. és Gazsó Tibor, a 25 éve Galántán működő MultiMedia reklámügynökség vezetője is úgy határozott, belép a Pro Galanta Polgári Társulásba.

„Nem hallottam még hasonló kezdeményezésről, ezért szeretnék részese lenni. A hűségkártya azért tetszik, mert ugyan nem vagyok helyi lakos, de ötven alkalmazottat foglalkoztatok Galántán, akik minden bizonnyal szívesen kihasználnák a kártya előnyeit”

– mondta el Kontár Ronald.

Gazsó Tibor szerint már korábban is szükség lett volna erre a lépésre, de sosincs késő.

„Az idő majd megmutatja, beváltja-e a kezdeményezés a hozzá fűzött reményeket. Kötelességemnek érzem belépni a társulásba, hiszen az elmúlt 25 év során első alkalommal szólított meg minket a város. Nem a cégeknek fontos, hogy előnyük legyen a tagságból, hanem a lakosoknak és a városnak”

– hangsúlyozta a vállalkozó.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!