Régió

Fülek: Két új kiállítás is nyílik a múzeumok és galériák éjszakáján

Szombaton, május 18-án, 18 órától kiállítás-megnyitókkal, előadásokkal és dokumentumfilm-vetítéssel várják az érdeklődőket a füleki (Fiľakovo) várba, a múzeumok és galériák éjszakája programsorozat keretében. Viktória Tittonová, a vármúzeum igazgatónője szerint az intézmény 12. alkalommal csatlakozik az Európa-szerte megrendezett akcióhoz.
TASR

2019. május 16. 08:49

A füleki vár - TASR-felvétel

„Az esemény a hagyományokhoz híven a Városi Honismereti Múzeumban veszi kezdetét. Itt nyílik meg 18:00 órakor A múzeum régi-új kincsei című kiállítás, amely az intézmény új gyűjteményi tárgyait mutatja be. Az utóbbi hat év szerzeményei között több ritka, a város múltjával összefüggő tárgy szerepel” – tájékoztatott Tittonová, hozzátéve: a kiállításon történelmi, néprajzi és régészeti jellegű tárgyak is megtekinthetők lesznek.

A vár Bebek–tornyában 19:00 órakor nyílik meg a Vámügy története című kiállítás, amelyet a vármúzeum több szlovákiai és magyarországi intézménnyel együttműködve valósított meg. „A nem mindennapi tárlat a vámügy történetét mutatja be a kezdetektől a 21. századig. Az ország területén folytatott vám- és adószedés fejlődését ismertető kiállításon a vámtisztviselők egyenruhái és munkaeszközei mellett a közelmúltban lefoglalt tárgyak is megtekinthetők lesznek” – közölte Tittonová.

További izgalmas program lesz a zafírokról szóló előadás az alsó vár kazamatájában. Emellett a várudvaron 19:00, 20:30 és 22:00 órától is vetíteni fogják a ’44 karácsonya, avagy minden december új májust ígér című filmet, illetve különféle archív felvételeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A PS-Spolu nyert, az MKP mandátuma kérdéses, a Híd bukott az előzetes eredmények szerint

Ravasz: „Megfizettük az adót ezért a koalícióért“

Kiskát zavarja a szélsőségesek előretörése

GALÉRIA: Máté Bence határtalan világa

Mandátumbecslés a nem hivatalos adatok alapján

Az MKP mandátuma pár szavazaton múlhat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?