Régió

Független alpolgármestere lesz Párkánynak

Párkány | A hivatalos kinevezésre ugyan még várni kell, de úgy értesültünk, hogy Eugen Szabó polgármester Dominika Blaháková függetlenképviselőt kérte fel, hogy vállalja el az alpolgármesteri posztot. Értesüléseinket mindketten megerősítették.
Gulyás Zsuzsanna

2019. január 19. 17:30

- Gulyás Zsuzsanna felvétele

Dominika Blaháková a választáson a második választókörzetben indult, és 557 szavazatot kapott. 

Bár a testületben újonc, képviselőként aktív és rendszeresen hozzászól minden egyes napirendi témához. A Bartók utcai óvoda bővítésével és felújításával kapcsolatban egyike volt azon képviselőknek, akik nyíltan bírálták azt a tervezőirodát, amely olyan rekonstrukciós tervet és költségvetést dolgozott ki, amelynek alapján nem sikerült kivitelezőt találni, ugyanis az iroda által becsült kiadások nem voltak reálisak. Dominika Blaháková a szemétdíj emelésével kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az emelésnek demotiváló hatása lehet, hiszen abban, hogy a városnak két év alatt 4 százalékról 21 százalékra sikerült emelni a szeparált hulladék mennyiségét, a lakosok is kivették részüket. Azt kérte, ha emelkedik a szemétdíj, a lakosok kapjanak pluszszolgáltatást. „Bízom benne, hogy alpolgármesterként többet tudok tenni a városért és a lakosokért. Képviselőként csak szabadidőmben tudok foglalkozni az önkormányzati ügyekkel, alpolgármesterként ezt teljes munkaidőben és teljes erőbedobással tudom végezni” – válaszolta arra a kérdésre, miért döntött úgy, hogy vállalja a funkciót. Mivel a hivatalos kinevezésre csak az önkormányzat jövő heti ülésén kerül sor, egyelőre nem akart bővebben nyilatkozni arról, milyen tervekkel és célokkal foglalja el a posztot. 

„Jogi végzettsége van, három évet Ausztráliában töltött, ahol menedzsmentet és marketinget tanult. Kiválóan beszél angolul. Úgy vélem, tudását és külföldön szerzett tapasztatait alpolgármesterként a város idegenforgalmának fejlesztésénél és testvérvárosi kapcsolatainak ápolásánál is kamatoztatni tudja” – válaszolta a polgármester arra a kérdésre, miért Dominika Balhákovára esett a választása. 
A kérdésre, hogy a városi hivatalban tervez-e strukturális vagy személyi változásokat, Eugen Szabó elmondta, vannak tervei, de ezek megvalósítása a költségvetés elfogadásán múlik. Konkrétumokat csak ennek megtárgyalása után tud mondani. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

Trnava–DAC derbi a tévében

Ráfáztak a fapadosok a csomagszabályra: több milliós bírságot kaptak

VIDEÓ: Lerombolták Escobar volt drogbáró házát, elég volt a narkótúrákból

Le kell bontani a szeredi hidat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?