Régió

Forgalmi változások a dunaszerdahelyi Fő utcán

Dunaszerdahely | Jelzőlámpás gyalogosátkelőt építettek a Fő utcán a posta előtt. A város korábban a gyorsabb áthaladással indokolta a beruházást, a közlekedési szakember szerint azonban a változással háttérbe szorítják a gyalogosokat.
Bartalos Éva

2019. szeptember 18. 14:00

zebar

A posta előtti zebránál korábban súlyos baleset is történt, és állandóan forgalmi dugó alakul ki a szakaszon. A körforgalomtól a városi művelődési központig öt gyalogosátkelő szabdalja az utat. Dakó Sándor az önkormányzat közlekedési bizottságának alelnöke lapunknak elmondta, hogy ha bekapcsolják a posta előtti jelzőlámpát, akkor megszüntetik a nem messze lévő, templom előtti gyalogosátkelőt. Sebők Pál közlekedési szakember szerint az autósok ugyan gyorsabban haladhatnak majd át a központon, a gyalogosforgalmat azonban korlátozza a jelzőlámpa.

„Biztonsági szempontból kérdéses, hogy mennyire fogadják el a lakosok ezt a változást. Attól tartok, hogy a kijelölt helyeken kívül kelnek majd át az úton ahelyett, hogy elsétáljanak a legközelebbi átkelőig” – nyilatkozta a szakember.

Sebők hozzátette, nem a gyalogosok kárára kellene változtatni a forgalmi renden a városközpontban. „Sok a gyalogos és az autó is. A városnak arra kellene törekednie, hogy csökkentse a motoros forgalom áthaladását a Fő utcán. Ezt azonban nem tudjuk úgy elérni, ha az autóforgalmat előtérbe helyezzük a kerékpárosokkal, vagy a gyalogosokkal szemben” – véli a szakember.

Bogyai Gábor a hivatal beruházási osztályának vezetője a DSTV-nek elmondta, hogy várhatóan a hónap végén kapcsolják be a jelzőlámpát, előtte azonban korlátozásokra kell számítani a Fő utcán a gyalogosátkelők felmarása és az új átkelő felfestése miatt. A város saját forrásból építette meg az új jelzőlámpás átkelőt, 26 ezer euróból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Vidéken a kormánypártok, Budapesten az ellenzék szerzett több polgármesteri posztot

Karácsony: történelmi győzelem született Budapesten

Tarlós István gratulált Karácsony Gergelynek és sok szerencsét kívánt neki

Aki 45 évesen gyorsabban gyalogol, annak fiatalabb a szervezete és az agya

Amerigo Tot: A szobrász, aki élni is tudott

Bénes gólpasszt adott Paraguay ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!