Régió

Felújítják mind az öt dunaszerdahelyi alapiskola sportpályáját

Dunaszerdahely | Felújítja az önkormányzat az iskolai sportpályákat. Lubomír Dömény, a városi hivatal műszaki és beruházási főosztályának vezetője elmondta, a félmillió eurós beruházás költségeit a város költségvetéséből fedezik.
Somogyi Katalin

2018. augusztus 13. 19:43

A régi, salakos futópályák új gumifelületet kapnak - A szerző felvétele

Az összeg hatvan százalékát ebben az évben, a többit három év alatt fizetik ki a kivitelező cégnek. A Jilemnicky utcai a Smetana ligeti iskola, valamint a Vámbéry Ármin és a Szabó Gyula alapiskolában új felületet kapott a futópálya. Eltávolították a régi salakot és valamennyi pálya a legmodernebb, több centiméteres gumiburkolatot kapott, amely tartós, karbantartása nagyon egyszerű, vízelvezető és évtizedeket kibír. A Kodály Zoltán iskolában új, 200 méteres ovális futópályát építettek. A sportpályák modernizálása Dömény szerint már elengedhetetlen volt. Ezzel nemcsak az iskoláknak segített az önkormányzat, hanem a környéken lakó, sportkedvelő lakosoknak is, hiszen a futópályák a tanításon kívüli időszakokban előttük is nyitva állnak. Az új, felület rugalmas, ezáltal ízületkímélő. Ugyanilyen felületet kapnak a távolugrópályák is. „Augusztus végéig be kell fejezni a munkát. Jövőre szeretnénk a kézilabdapályákat, esetleg a futballpályákat is felújítani” – nyilatkozta Ľubomír Dömény.

2018. augusztus 1. 08:41

111 ezer euró a dunaszerdahelyi és a galántai járásbeli templomok felújítására
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Egyetlen sertés regisztrálása lépésről lépésre

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

A májusi EP-választás csaknem 10,2 millió euróba fog kerülni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?