Régió

Felújítják a balesetveszélyes a vasúti átjárót Galántán

Galánta | A hét elején útfelújítás miatt lezárták a vasúti átjárót az 507-es másodrendű főúton, Vízkelet irányában. A balesetveszélyes szakaszon a tervek szerint április végéig tart a forgalomkorlátozás.
Bartalos Éva

2019. március 25. 18:00

- TASR-felvétel

A város honlapján pénteken jelent meg a tájékoztatás arról, hogy hétfőtől egy hónapra lezárják a vasúti átjárót. Galántán a 75-ös elsőrendű főútról Vízkelet felé kanyarodva  keresztezik a sínek az utat. Az éles kanyar utáni meredek emelkedőn gondot okoz a sűrű forgalom, ezért módosítani kell a vasúti síneket keresztező út szintjét és kiszélesítik a másodrendű főutat. Az út Nagyszombat megye tulajdona, ezért a  helyreállítása a megyei önkormányzat feladata.

“A vasút többször is levéllel fordult a megyéhez, mert a teherautók elmozdítják a síneket, ezért balesetveszélyes a szakasz. Ugyanis túl meredek a felhajtó és a hosszabb kamionok fennakadtak a síneken és elmozdították azokat” - nyilatkozta Berényi József Nagyszombat megye alelnöke.

Hozzátette, hogy gyorsan megoldást kellett találni a helyzetre. Az alelnöktől megtudtuk, hogy a Szlovák Államvasutak már tavaly kérvényezte a felújítást. “A tavalyi költségvetésbe már nem tudtuk beletenni a munkát és kicsúsztunk az időből. Ezért idén ezzel a rekonstrukcióval kezdjük a felújításokat a megyében” - folytatta Berényi József. Kérdéses, hogy az április 26-ig tartó felújítás mennyire befolyásolja a vasúti forgalmat a Pozsony-Párkány szakaszon. Értesüléseink szerint a reggeli vonatok menetrendjére alig, vagy egyátalán nem volt hatással az útzár, volt olyan szerelvény, amely néhány percet vesztegelt az átjáró előtt. Megkerestük a Szlovák Államvasutakat is, e-mailben feltett kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ.

A felújítás miatt a személy- és teherautókat elterelték a szakaszról, de az elkerülőnek köszönhetően csak néhány perccel hosszabbodik meg a menetidő. Az autósok a városi körgyűrűn keresztül haladva kerülhetik ki a forgalomkorlátozást.

Kerülő

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Helyi iszlamisták követték el a Srí Lanka-i támadásokat

A hímestől a Fabergé-tojásig

Ukrán elnökválasztás - Porosenko elismerte vereségét

Juncker harcot hirdet az álhírek ellen, Orbánnak is üzent

Mbappé nem akar a Real Madridba igazolni

Washington megvonja a mentességet az iráni kőolajat importáló országoktól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?