Felröppent a hír, hogy leváltaná egyik helyettesét a komáromi polgármester

Komárom |

<p>A nyári uborkaszezonban röppent fel a hír, hogy Stubendek László polgármester le akarja váltani posztjáról egyik alpolgármesterét. Az információt Andruskó Imre városi képviselő tette közzé a közösségi oldalon.&nbsp;</p>

Bár bejegyzésében nevet nem említett, a hozzászólók a két alpolgármester közül szinte kivétel nélkül Knirs Imrére tippeltek. A polgármester szabadságon van, nem sikerült elérnünk, de Szitás Péter, a városi hivatal kommunikációért felelős munkatársa azt mondta, konzultált a polgármesterrel, és a hír alaptalan. Bővebben nem kommentálta az ügyet. „Talán az állhat a háttérben, hogy a legutóbbi testületi ülésen az egyik képviselő lemondásra szólította fel Knirs Imrét” – tette még hozzá. Andruskó Imre ugyanakkor azt állítja, igenis van alapja annak, amit állít. „Biztos forrásból tudom, hogy több képviselőt is megszólítottak, vállalná-e az alpolgármesteri tisztséget. Amikor pedig személyesen rákérdeztem erre a polgármesternél, meg nem erősítette ugyan, de nem is cáfolta értesüléseimet” – mondta lapunknak Andruskó Imre, aki szerint nem lenne szerencsés a választási ciklus utolsó évében leváltani az alpolgármestert, főleg most, hogy a Klapka téri volt egészségügyi központ felújításának ügye Knirsnek köszönhetően jó úton halad. Az érintettet szabadsága alatt értük el. „Csak akkor foglalkozom ezzel a kérdéssel, ha a polgármester tényleg felveti esetleges visszahívásomat, de velem erről eddig nem beszélt – mondta Knirs Imre. – Úgy érzem, ami a feladatom, és amit vállaltam, teljesítem. Két és fél éve dolgozom azon, hogy sikerüljön támogatást szerezni az egészségügyi központ felújítására, támogatási kérvényünk már a magyar kormány előtt van, és őszre várjuk a döntést.” Keszegh Béla, a másik alpolgármester úgy fogalmazott: pletykákra nem reagál, és nem is illetékes abban, hogy állást foglaljon az ügyben.

A városi hivatalban augusztus elsején új szervezési struktúra lépett életbe. „Nem történt túl nagy változás, a főosztályok maradtak, csupán az osztályokon belül van bizonyos átcsoportosítás – tájékoztatott Keszegh Béla. – Talán a legfontosabb, hogy az eddigi egy helyett ketten foglalkoznak a közbeszerzésekkel. A hatékonyság növelése céljából ezentúl a polgárvédelmi osztályhoz tartozik valamennyi, karbantartási-szerelési feladatokat végző alkalmazott, akik korábban több részlegen voltak elosztva. Mivel a közmunkaprogramba a feketelista miatt nem tudunk bekapcsolódni, viszont sok apró feladatot, javítást, karbantartást kell folyamatosan végezni, novemberig négy szakembert, festőt, kőművest alkalmazunk.” Megszűnt a szóvivői poszt, a polgármester eddigi asszisztense, Szitás Péter lett a kommunikációért, külső kapcsolattartásért felelős személy.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!