Régió

Félmillió eurót költenek útfelújításra a galántai járásban

Nagyszombat | Nagyszombat megyeközel 500 ezer eurót szán idén a Galántai járás útjainak felújítására – tájékoztatta a TASR-t Jaroslav Vacek, a megye sajtóosztályának alkalmazottja.
TASR

2019. április 24. 19:30

Szociális szolgáltatásokra 2018-ban a megye 122 ezer eurót különített el, idén több mint 400 ezret.

„A keretösszeg emelésére azért volt szükség, mert a teherforgalom tönkreteszi a járás másod- és harmadrendű útjait. Emellett megkezdjük a megyei szociális intézetek felújítását” - jelentette ki Jozef Viskupič megyeelnök.

Pusztafödémesnél (Pusté Úľany) és Taksonynál (Matúškovo) újítanak fel egyes útszakaszokat, továbbá a galántai vasúti átjárót. Emellett a kosúti (Košúty), a sopornyai (Šoporňa) és a galántai (Galanta) szociális otthont renoválják. További komoly fejlesztés a Galántai Honismereti Múzeum raktárhelyiségének megépítése 250 ezer euróból.

Uniós támogatások is érkeznek a járásba, a jóváhagyott 4 millió euróból 2 milliót fordítanak a galántai szakközépiskolákban a duális képzés fejlesztésére, amivel az autóipar igényeire reagálnak. „Az IROP-program keretében közel 5 millió eurós támogatás kap a járás” - tette hozzá a megyeelnök. E program keretében a galántai iskolákat és óvodákat modernizálják, továbbá kerékpárutat építenek, összesen 20 projektről van szó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

2040-re 2,5 millióval csökkenhet a V4-ek lakossága

Sima finn és orosz siker, hétfőn kiesési derbik a hoki-vb-n

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?