Régió

Fejlesztések a párkányi alapiskolában

Párkány | Nyertes uniós pályázatnak köszönhetően 180 ezer eurós fejlesztés valósul meg az ország egyik legnagyobb magyar tannyelvű alapiskolájában. A kémiai, számítástechnikai és politechnikai szaktantermeken kívül háromezer kötet kölcsönözhető könyvvel bővítik az Ady Endre Alapiskola könyvtárát.
Buchlovics Péter

2019. szeptember 6. 16:45

Fejlesztések a párkányi alapiskolában
- adysuli.sk

Kémiai és biológiai szaktanterem, politechnikai műhely és új számítástechnikai terem is lesz az oktatási intézményben, ráadásul az iskolai könyvtárat is bővítik, háromezer kötettel.

„Építészeti szempontból az új helyiségek készek, a számítógépes teremben pedig már csak a hálózat bekötésre és a rendszer beüzemelésére várunk. A politechnikai műhelyben még hiányzik egy-két szerszám, az alapfelszerelés és a bútorok már a helyükre kerültek, a kémiai szaktanterembe pedig eszközöket szerzünk be. Egy hónapon belül indulhat a szakoktatás, a könyvtár bővítése is folyamatban van”

– közölte lapunkkal Fodor Zsuzsa igazgató. A fejlesztéseknek köszönhetően most már egy olyan korszerű osztályuk is lesz, ahol kizárólag oktatási célokra az okostelefonokat is használhatják majd a diákok a tanítási órák alatt.

A párkányi Ady Endre Alapiskolában szeptember elejétől a tanulók létszáma is nőtt, az alsó tagozaton 71 diákkal kezdik a tanévet és a felső tagozatra is 19 gyermek jött a környező iskolákból és településekről. A magyar tannyelvű alapiskolába jelenleg 667 tanuló jár.

Az új tanév új szakmai prioritásokat is hoz magával, a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemmel közös projektben az értő olvasást fejlesztik majd, az egyetem ehhez nyújt módszertani segítséget. Az ötödikesek heti egy órában szövegértelmezési feladatokat oldanak meg. A magyarországi Liget Műhely Alapítvány Szitakötő programjába is bekapcsolódott az iskola, ennek keretében az olvasási készséget és a digitális ismereteket és eszközhasználatot fejlesztik a gyerekeknél. A zenei műveltségről sem feledkeztek meg, elindítják a Kórus iskola programot is, ahová az énekelni tudó és énekelni szerető nagycsoportos óvodásokat is várják – Párkányból és környékéről egyaránt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Zavart okozott a NER-ben a nem várt választási eredmény

A Karoq Scout a Škoda kisebb SUV modelljének gumicsizmás változata

GALÉRIA: Özönlenek a mémek a magyarországi választásokról

Botrány a Vatikánban: benyújtotta lemondását a pápa biztonsági szolgálatának vezetője

A teszt fényt deríthet a C típusú májgyulladásra

Szexuális zaklatással vádolják Paul Gascoigne-t

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!