Régió

Ételszállító autót vásárolnak Érsekújvárban

Érsekjúvár | peciális gépkocsira van szükség ahhoz, hogy újra megnyithassák a városi nyugdíjasklub étkezőjét, és megkönnyítsék harminc érsekújvári gondozónő napi munkáját. Nyugdíjasoknak, gondozásra szoruló betegeknek kerékpáron hordják naponta az ebédet a gondozók az alapiskola konyhájából.
Száz Ildikó

2014. június 1. 14:00

Oláh Katalin, a városi hivatal szociális osztályának a vezetője elmondta, nem akadt megfelelő szállító, aki kivitte volna az ételt a nyugdíjasklub étkezőjébe, ezért néhány hónapig kénytelenek szüneteltetni ezt a szolgáltatást. A gondozónőktől megtudtuk, 11 óra után veszik át az ebédet az alapiskola konyhájában, és 13 óráig három–négy lakost látnak el. „Jelenleg 80 gondozottunk van a járási székhelyen, közülük 60–70 személy igényli az ebédet. Pályázat útján sikerült pénzt szerezni egy speciális autó megvásárlására, a képviselő-testület legutóbbi ülésen jóváhagyta az önrészt. Ősztől már autóval szállíthatjuk az ebédet, és újra megnyitjuk az étkezdét” – mondta Oláh Katalin. A város vezetése a munkaügyi tárcától kapott 10 400 eurót az ételszállító autó megvásárlására. A közbeszerzést követően derül ki, mennyibe fog kerülni a szigetelt rakodótérrel ellátott autó. A városi büdzséből kétezer euróval egészítik ki a kapott összeget. Az alapiskola ételkiadója előtt sorakozó gondozónők elmondták, hogy a kertvárosrészben élőkhöz néhány kilométeres kerékpárutat kell megtenniük. Érsekújvárban tavaly lakossági felmérést készítettek a városi hivatal szociális osztályának dolgozói arról, milyen szolgáltatásokkal kellene bővíteni a városi intézmények hálózatát. A közvélemény-kutatás alapján dolgozták ki a Szociális szolgáltatások fejlesztési tervét a 2014 és 2020 közötti időszakra. A megkérdezett, 61 évesnél idősebb lakosok 49 százaléka egyedül él, 22 százalékuk nem a városban lakik, tehát az idős lakosok 39 százaléka nem számíthat segítségre a családjától.

„Az Új esély egy jobb életért című projekt lehetővé teszi, hogy júniustól szociális terepmunkásokat is alkalmazzunk a városházán, már berendeztük az irodájukat. Munkaszerződésük 18 hónapra szól, a város ötezer eurót kapott erre a célra, a költségvetéséből az öt százalékos önrészt fedezzük” – mondta Oláh Katalin.

Önnek ajánljuk

Nem dugult be a főváros

Meghalt Karl Lagerfeld

A rozsnyói Farkaš Henrietta kapta a sportolók Oscar-díját

GALÉRIA: Pozsony felé tartanak a gazdák

Záróvonalon előzött a sofőr, egy nő életveszélyben van

Délen nem lesz tiltakozás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?