Esti futásra várják a sportolókat Galántán

shutterstock-esti futás
Galánta |

Első alkalommal szerveznek esti futást Galántán, amellyel a Galántai Futás jövő tavaszra tervezett jubileumi évfolyamát szeretnék előkészíteni. A mostani verseny kifejezetten a helyi lakosoknak szól.

Első alkalommal, 2023. szeptember 15-én 18 órai kezdettel szervez esti futást a város és a galántai sportlétesítmények igazgatósága Galántán.

„A rendezvény első évfolyamára a város lakosait várjuk szeretettel. Célunk, hogy felkeltsük a gyerekekben és a fiatalokban az érdeklődést a futás iránt, de természetesen a felnőtteket is várjuk. A rendezvényt egyben meghívónak is szánjuk a hagyományos sporteseményünkre, a jubileumi XL. Galántai Futás – a Felszabadulás Futása versenyre, amelyet 2024 tavaszán rendezünk. Mivel ez egy országos hírű rendezvény nemzetközi részvétellel, amelybe minden évben profi és amatőr futók is bekapcsolódnak, ezért a Galántai Esti Futást kifejezetten a galántaiaknak és kiemelten a gyerekeknek, fiataloknak szervezzük. Nem másolni szeretnénk más városokat azzal, hogy az egyre népszerűbb esti futóversenyek mintájára itt is tartunk hasonlót. Azért szervezzük meg ezt a rendezvényt, mert úgy gondoltuk a szeptember 15-i szabadnapot kihasználhatnánk arra, hogy megmozgassuk a lakosságot és az időjárás is kellemes ebben az időszakban. A fő cél, hogy a futás öröméért, a jó érzésért fussanak minél többen a városban”

– fejtette ki Mária Kilácskóová, Galánta szóvivője. A hét kategóriában meghirdetett versenyen minden kategória első három helyezettje érmet, oklevelet és tárgyjutalmat kap. A legjobb galántai női és férfi futónak kupa jár, illetve minden gyermek, aki sikeresen teljesíti a távot, ingyenes belépőt kap a Galandia fürdőbe. A kategóriák, a verseny részletes leírása és a többi tudnivaló a város honlapján található. A futást a Fő utcán indítják és a cél is ugyanott található, ezért erre az időre leállítják a forgalmat az útszakaszon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?