Érsekújvárban megnyitnák az iskolákat, Vágsellyén zárva maradnak

országos tesztelés érsekújvár
Vágsellye/Érsekújvár |

Ma folytatják a tesztelést az önkormányzat által létesített öt tesztelőponton Vágsellyén. Érsekújvárban a hét elejétől újabb tesztelőpontokat nyitnak.

Vágsellyén szombaton 2182 személy vett részt a szűrővizsgálaton, ebből 18-nak volt pozitív eredménye, ami 0,82 százalékos fertőzöttséget jelent. Továbbra sem lehetett előzetesen regisztrálni a hétvégi tesztelésre, emiatt hosszabb sorok alakultak ki a Vágvecse városrészben. Ma 15 óráig vehetnek részt szűrővizsgálaton a lakosok. Jozef Belický, Vágsellye polgármestere úgy döntött, nem nyitják meg hétfőn az óvodákat és iskolákat a városban. Érsekújvárban az önkormányzat tíz tesztelőpontot nyitott és összesen 5424 antigén tesztet végeztek el, ebből 36 lett pozitív, ami 0,66 százalékos pozitivitást jelent. Ma folytatják a tesztelést Érsekújvárban 19 óráig.

Vágsellye Vágvecse városrészében voltak a leghosszabb sorok a szűrővizsgálaton

Hétfőtől az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet változtat az eddigi tesztelési szabályokon. Február 8-tól a PCR mintavételi helyet áthelyezik a kórház parkolójába a patológiai részlegről, és előzetes regisztráció alapján tesztelnek hétköznapokon. Hétfőtől az antigén tesztelésre is regisztrálni kell a www.korona.gov.sk honlapon, kizárólag a kórházba érkező betegeknek nincs szükségük előzetes bejelentkezésre a szűrővizsgálathoz. A városi hivatal előzetes tájékoztatása alapján jövő héten újabb tesztelőpontokat nyitnak a járási székhelyen, a Zöld utca 6-os szám alatt és a Béke moziban, ahol várhatóan 9-től 17 óráig tesztelik a lakosokat. Az Érsekújvári járás jelenleg bordó színű besorolásban van, Juraj Benko, az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatója a szűrővizsgálat két első fordulójának eredményei alapján nem emelt kifogást az iskolák megnyitása ellen. Vasárnap letesztelik a városi fenntartású óvodák és iskolák alkalmazottait, valamint a gyerekek szüleit.

Az érsekújvári alapiskolákban hétfőtől működnek a napközi otthonok és az iskolakonyhák is, a művészeti alapiskola várhatóan február 9-től kezdi meg az egyéni jelenléti oktatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?