Érsekújvár lakóit és cégeit 140 százalékos energiaár-emelés fenyegetheti

Érsekújvár
Érsekújvár |

Aggasztóan magasra szökhetnek az energiaárak az érsekújvári hőszolgáltató-, illetve hőtermelő Bytkomfort Kft. előrejelzése szerint, amelyet a városi hivatal önkormányzati honlapján tett közzé.

A mai naphoz, azaz 2022. november 29-hez, nem kézbesítették a hivataltól a hő áráról szóló határozatot. A hőtermeléshez szükséges elsődleges tüzelőanyag, azaz a gáz, a faapríték, a villanyáram, beszerzésének rendkívül megnövekedett költségei alapján a hő árának Érsekújvárban 2023. január 1-jétől körülbelül 140 százalékkal kell emelkednie, ami átlagosan 96 eurót jelent adóval együtt, háztartásonként” – áll a Bytkomfort cég tájékoztatásában. Bíznak abban, hogy a kormány nem feledkezik meg a központi hőforrásokból ellátott fogyasztókról, és ugyanúgy ársapkát vezet be a hő árára, mint ahogy ősszel az áram árával tette.

Ellenkező esetben a szlovákiai lakáskezelők december első felében, azaz néhány napon belül, kénytelenek lesznek új havi előlegszabályzatot szétküldeni a lakástulajdonosoknak, amelyek tükrözik a hő árának tényleges emelkedését” – írja a hőszolgáltató cég képviselője. 


„Az általam is képviselt Szlovák Hőtermelők Szövetségén és a Szlovákiai Lakásgazdálkodási Szövetségen keresztül hónapok óta igyekszünk megegyezni a kormánnyal olyan jogszabályi változások mielőbbi elfogadásáról, amelyek biztosítják az elfogadható hőárakat az érsekújvári háztartások számára is” – érvel Lukáš Štefánik, a Bytkomfort, Kft. ügyvezetője, Érsekújvár alpolgármestere. Az érsekújvári Bytkomfort társaság mintegy 12 ezer háztartásnak, intézménynek, valamint nem lakáscélra szolgáló helyiségnek termeli és szállítja a hőt a járási székhelyen. A városi hivatal által közzétett tájékoztatás szerint a társaság fűtőberendezés-rendszert üzemeltet, amelyet az érsekújvári központi hőforrás, az ógyallai központi kazánház, a tömbházi kazánházak, a hőátadó állomások és a vonatkozó hőelosztó rendszerek alkotnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!