Érseki szentmise Nyitrán Szent László tiszteletére

Nyitra |

<p>Nyitrán  a Szent Emerán püspöki székesegyházban július 29-én 15 órakor, az apostoli lovagkirály nyitrai halálának 916. évfordulóján ünnepi szentmisét mutat be Őexcellenciája Dr. Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke.</p>

Őexcellenciáját az ünnepi szentmise alkalmából Ďurčo Zoltán, a Nyitrai Egyházmegye magyar nemzetiségű püspöki helynöke köszönti.  A szentmise előtt 14 órától Jáki Teodóz  OSB - a Magyar Királyi Szent László Lovagrend „Lovagi Vaskeresztjével" kitüntetett  győri bencés szerzetes  atya - Szent Lászlót dicsőítő imára és előéneklésre hívja Zoboralja híveit. Az ünnepi eseményre Nyitrára hozzák Magyarországról az Árpád-házi magyar szentek csontereklyéi közül Szent István király, Szent László Lovagkirály Szent Erzsébet és Szent Margit és Szent György lovag csontereklyéit.
Az emlékmise védnökei: Magyar Királyi Szent László Lovagrend, Szent György Lovagrend és Vitézi Rend, Európa Club, valamint  Csitár és Kalász polgármesterei. Az emlékmisére hívó jelmondat 2011-ben: „Szent Lászlónak szobrot emelő Hargita menti székely véreinkkel együtt hűséggel tartozunk a mi lovagkirályunknak.”

Forrás: Pázmáneum

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?