Érettségivel kórházigazgató

Aranyosmarót |

<p>Egy hete egy csupán középiskolai végzettséggel rendelkező harminchárom éves fiatalember vezeti a városi kórházat. Michal Grujbár fél évre kapott megbízatást a polgármestertől, Peter Lednártól, aki szerint jó képességű menedzserről van szó.</p>

Az, hogy felsőfokú végzettsége nincs, a polgármester szerint nem mérvadó, mint mondta, tőle sem kérdezte soha senki, milyen diplomája van, ma pedig már végképp nincs értéke a titulusoknak. „A gyakorlat mutatja meg, ki mit tud, és ez a fiatalember már jó néhány válsághelyzetben lévő céget talpra állított” – érvelt Lednár. Hogy ezek mely cégek voltak, azt nem tudta megmondani. Michal Grujbár sem kívánt a végzettségéről nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy az amerikai Oregoni Egyetemen üzleti és humán irányítást tanul távúton. Életrajza szerint angolul, németül és franciául beszél és 2000-től 2008-ig több vállalatban is vezető pozíciót töltött be. Hogy ezek mely vállalatok voltak, az az életrajzból sem derül ki. Az utóbbi három évben állítása szerint egy, a Dél-afrikai Köztársaság és az Európai Unió közötti befektetésekkel foglalkozó nemzetközi társaság konzultánsa volt – a társaság neve ugyancsak ismeretlen.

A városházán sokan nem ismerik az új igazgatót sem, csak annyit tudnak, hogy a „polgármester embere”. Peter Lednár azt állítja, semmiféle kapcsolat nem fűzi Michal Grujbárhoz, csak ajánlották neki, ő pedig megbízik a képességeiben. Saját hatáskörében nevezte ki, a döntésről sem az alpolgármester, sem az önkormányzat egészségügyi bizottságának vezetője nem tudott. Grujbár egyelőre a terveiről sem tájékoztatta az önkormányzatot, nem árulta el, mit akar kezdeni a kórházzal, amely csak a város által felvett hitelből képes törleszteni az adósságait, és sorra zárja be az osztályait. Az utóbbi négy évben bezárt a szülészeti, az újszülött- és gyermekgyógyászati osztály, júniusban az egészségbiztosítók felmondták az aneszteziológiai és az intenzív osztály működtetésére kötött szerződést, a sürgős eseteket egyénileg bírálják el. Jelenleg a kórházban csak belgyógyászati osztály, hosszantartó ápolást igénylő betegségek osztálya és egynapos sebészet működik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?