Elosztották illetményüket Nagykapos képviselői

Nagykapos. Az Ung-vidéki település önkormányzatának tagjai nemrégiben döntöttek arról, hogy az idén a képviselők fel nem vett járandóságait mely helyi egyesületek és szervezetek kapják meg.

Nagykapos. Az Ung-vidéki település önkormányzatának tagjai nemrégiben döntöttek arról, hogy az idén a képviselők fel nem vett járandóságait mely helyi egyesületek és szervezetek kapják meg.

A nagykaposi városatyák még a megbízatási időszak elején meglehetősen szokatlan, ám tagadhatatlanul önzetlen döntést hoztak, hisz akkor a következő négy évre lemondtak a képviselői illetményükről. Az elmúlt években eddig egy városi tanácstag havi 4000 koronát kapott munkájáért, ha egy képviselő valamelyik szakbizottságban is elnökölt, tanácskozásonként további 500 korona járandóság illette meg. A bizottsági tagoknak 300 korona járt munkájukért. Az új önkormányzati testület alakuló ülésén Majoros Béla, a Most-Híd Polgári Társulás színeiben mandátumot szerzett képviselő arra szólította fel társait, hogy a nekik járó juttatásról mondjanak le, s a pénzt a nehéz szociális helyzetben lévő diákok, a sportolók és a helyi művészeti alapiskola megsegítésére ajánlják fel. A javaslatot mind a 12 képviselő támogatta, így ők a következő négy évben személyenként 192 ezer korona bevételről mondanak le, s a vállalás szerint a tizenkét tagú testület tagjai ebben a megbízatási időszakban összesen 2,3 millió koronát nem vesznek fel a város kaszszájából.

Az idén „megspórolt” pénzcsomagból most a helyi oktatásügyi hivatal 14 ezer koronát kapott, a művészeti alapiskola 12 ezer, a labdarúgó-szakosztály 40 ezer, a sakk-klub 15 ezer, az Energetic Táncklub 100 ezer, a gyeplabda-szakosztály 15 ezer, az asztaliteniszklub 50 ezer, az Erdélyi János Vegyes Kórus 20 ezer, a Vánok gyermek folklórcsoport pedig 30 ezer korona támogatást nyert el. A képviselők illetményéből a művészeti alapiskola diákjaival foglalkozó Štefan Szatmáry tevékenységére 24 ezer korona jut.

A Most-Híd Polgári Társulás tagjai már a választási programjukban is azt ígérték: ha bejutnak a helyi képviselő-testületbe, nem fogadnak el pénzt a munkájukért.

Petrikán Péter, Nagykapos polgármestere egyébként az önkormányzat egyik első tanácskozásán nem fogadta el a képviselők által neki javasolt fizetésemelést, így jelenleg csak a törvény által meghatározott „alapbérért” dolgozik. Nagykaposon az önkormányzat munkáját segítő szakbizottságok tagjai sem kapnak semmilyen juttatást tevékenységükért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?