Előrelépés Kurincon

Rimaszombat. A rimaszombati önkormányzat a szeptember 12-i, keddi ülésén jóváhagyta a holland VVMZ céggel kötött, a kurinci Zöld Víz aquapark fejlesztéséről szóló szerződést, a holland cég képviselői pedig végre bemutatták elképzeléseiket.

Rimaszombat. A rimaszombati önkormányzat a szeptember 12-i, keddi ülésén jóváhagyta a holland VVMZ céggel kötött, a kurinci Zöld Víz aquapark fejlesztéséről szóló szerződést, a holland cég képviselői pedig végre bemutatták elképzeléseiket. A cég képviselője, Laurens Johannes de Man úgy véli, a befektetők a multinacionális cégek köréből kerülnek majd ki. Konkrét befektetőket a cég képviselője nem kívánt megnevezni, kiválasztásuk a VVMZ feladata. Elképzeléseik szerint uniós alapokhoz és más egyéb forrásokhoz is pályázatokat kívánnak benyújtani. A holland cég szakembere a képviselők arra vonatkozó kérdésére, mikor várható az aquapark működésének beindítása, még csak megközelítőleges időpontot sem tudott mondani. A cég képviselői azt ígérték, a várossal kötött szerződés aláírását követő második hónap végéig elkészítik a beruházás részletes tervét, utána propagációs anyagokat készítenek, majd ennek segítségével kezdenek el beruházókat keresni. Mindaddig, míg az építkezések folynak, a telkek a város tulajdonában maradnak. Az építkezést két részre bontva tervezik: az aquapark kiépítésével párhuzamosan a szállodai és vendéglátói létesítmények kiviteleztetését szeretnék elkezdeni. Az MKP-s városatyáknak több kifogásuk is volt a cég elképzeléseivel szemben, egyebek között az, hogy nincsenek pontosabban meghatározva az időpontok, mikor kezdődnek és végződnek az egyes munkafázisok, így pedig nagyon nehéz tájékoztatni a választókat arról, mi is történik a kurinci Zöld Víz üdülőterületen, mikor várható annak átadása. Cifruš István azzal nyugtatta meg az MKP-s képviselőket, hogy a közgyűlésen jóváhagyott szerződésben szerepel egy konkrét határidő, mégpedig 2008. december 31-e, addig a VVMZ holland cégnek mindenképpen befektetőt kell találnia a Zöld Víz kiépítésére. Az üdülőterület kiépítésének terve már több mint két választási időszak óta napirenden van Rimaszombatban. Több sikeres pályázatot megvalósítottak, kész az infrastruktúra, elkészült a szomszédos Jánosi község határában a termálvíz furata és a több kilométernyi vezeték a tervezett aquaparkig, idén újabb uniós forrásból elnyert pénzből kialakították a sportpályákat, de a kurinci Zöld Víz körüli történéseket nagyon lassúnak ítéli a város közvéleménye. A szerződést a holland VVMZ céggel a jelenlévő képviselőkből tizenhárman támogatták, sokan nem vettek részt ezen a szavazáson. Cifruš István, Rimaszombat polgármestere szerint az üdülőtelep kiépítése nem egyszerű feladat, ezt nem lehet elhamarkodni. A polgármester reméli, a következő választási időszak végére az aquapark el fog készülni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?