Elkezdte a munkát az új gútai képviselő-testület

Gúta
Gúta |

Alapvetően kollegiális, nyugodt hangulatban zajlott az ülés, amelyen a Komáromi járás egyik legnagyobb választási meglepetését szállító Halász Béla (független) átvette a stafétát a várost négy cikluson át irányító Horváth Árpádtól (Szövetség).

Horváth Árpád az ülés megnyitását követően röviden köszöntetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt 30 évben segítette a munkáját – ennyi ideje dolgozik ugyanis a gútai önkormányzatnál. Mint mondta, a járvány és a gazdasági nehézségek ellenére jó költségvetési állapotban adják át az önkormányzatot. Rövid „rítus” keretében átadta utódjának a polgármesteri láncot, aki méltatta Horváth városvezetői érdemeit, valamint hitet tett amellett, hogy Gúta minden lakosáért fog munkálkodni.

Ahogyan azt Halász Béla már november közepén bejelentette, alpolgármesternek a választáson szintén a város vezetéséért induló, majd a harmadik helyen befutó Kárpáty Ernőt kérte fel. A döntés hátterét akkor azzal magyarázta, hogy a választók kétharmada a változásra szavazott. Ez gyakorlatilag úgy értelmezhető, hogy a felkéréssel egyesítik azt a legitimációt, amelyet külön-külön kaptak a választóktól.

Az már a választás végeredményének közlésekor nyilvánvalóvá vált, hogy a Halász Bélát támogató, s a testületbe is bejutó képviselők nem tudnak majd többséget alkotni. A győztes a lapunknak adott villáminterjúban bizakodóan nyilatkozott, mivel úgy látta, mindenki „Gútáért akar dolgozni“, így biztos abban, hogy erős képviselő-testület áll majd mögötte munkája során. Ami az erőviszonyokat illeti, a Halász Bélához közvetlenül kötődő Gútaiak Gútáért frakció négytagú, s Lengyel István vezeti azt. Koczkás Beáta vezetésével hét képviselőt – köztük Horváth Árpád volt polgármestert, s a Városi Hivatal leköszönt vezetőjét, Finta Zoltánt – tömörít a Szövetség frakciója. Végül pedig a Kárpáty Ernő vezette Közösen Gútáért négytagú képviselőcsoport zárja a sort. Teljesen függetlenként ketten – Kögler Zoltán és Angyal Béla – fognak tevékenykedni.

Az különféle önkormányzati szervek felállítása is nagyjából rendben lezajlott az ülésen. Így többek között létrejött az új városi tanács, valamint 10 szakbizottság is. Legközelebb várhatóan december 19-én ül újra össze a képviselő-testület.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?