Elkészült a csatornázás és a vízvezeték Nagymadon

Nagymad |

<p>2010-ben írták alá a projektről szóló szerződést, a közbeszerzési pályázat miatt csak 2014-ben kezdték a kivitelezést. A faluban nem mindenki örül a fejlesztésnek.</p>

Elkészült a csallóközi község csatornahálózata és új vízvezetékrendszere. A 2,66 millió euró értékű beruházást a környezetvédelmi minisztérium támogatásából valósította meg az önkormányzat. Több mint öt éve húzódott a kanalizáció kiépítése és a vízvezetékrendszer befejezése. A község 2010-ben kötött szerződést a támogatás folyósításáról. A közbeszerzési pályázat elhúzódása miatt azonban csak 2014-ben kezdődött a kivitelezés. Tavaly december végén készült el a projekt. Négy és fél kilométer hosszú csatornahálózatot építettek és másfél kilométernyi új vízvezetéket fektettek le. A beruházásnak köszönhetően az egész községben van vezetékes víz, a szennyvíz pedig a csatornán keresztül a legközelebbi szennyvíztisztítóba kerül. A környezetvédelmi minisztérium operatív programjából mintegy 2,5 millió euró támogatást kapott a község, a fennmaradó összeget az állami költségvetés hozzájárulásából és a falu büdzséjéből fedezték. A község állta a projekt költségeinek öt százalékát, 133 ezer eurót. A vezetékeken kívül csatlakozókat is építettek. A lakosok folyamatosan kapcsolódnak rá az új hálózatra. Az építkezés során hibák is előfordulnak. Az önkormányzat reklamált a kivitelezőnél, aki kijavította a hibákat. A mintegy ötszáz lakosú településen nem mindenki fogadta pozitívan a beruházást: néhány lakos pénzkidobásnak tartja, hogy rácsatlakozzon a rendszerre. A fejlesztéssel javult a lakosság életminősége, csökkent a környezetszennyezés. A csatornahálózat zárt vezetékei meggátolják, hogy szennyvíz kerüljön a Csallóköz talajvizébe.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?