Régió

Elkapták a rendőrök a szenci járásbeli visszaeső postarablókat

Pozsony | A rendőrségnek sikerült felderítenie az egyik pozsonyivánkai (Ivanka pri Dunaji) szállító társaságtól és a féli (Tomášov) postáról ellopott küldeményeknek az ügyét a Szenci járásban. A két gyanúsítottat, Jakubot és Samuelt, pénteken (június 8.) fogta el a rendőrség.
TASR

2018. június 11. 18:45

- TASR-felvétel

Ennek során Jakub megpróbált elmenekülni, és csak a rendőrség három figyelmeztető lövésére állt meg. Erről Lucia Mihalíková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a TASR-t.

A 21 éves Jakub a rendőrségnek arra a felszólítására, hogy szálljon ki az autóból, nem reagált, majd megpróbált elhajtani az autóval. „Miután a rendőr, a törvényeknek megfelelően előhúzta szolgálati fegyverét, és három figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, a gyanúsított megállt a járművel. Ezt követően a rendőrök megbilincselték, és a megfelelő rendőrségi részlegre szállították” – magyarázta Mihalíková.

A rendőrségi nyomozó lopás gyanúja miatt vádat emelt a Szenci járásból származó Jakub ellen, és a rendőrség cellájába zárták. A nyomozó egyúttal indítványozta az ügyésznél a vádlott vizsgálati fogságba helyezését. Ha beigazolódik a vád, akkor a vádlott háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 

2018. május 9. 14:07

Postán küldette magának külföldről az extasyt egy dunaszerdahelyi férfi

A nyomozás jelenlegi állása szerint a vádlott 2018. január 16-án éjjel megpróbálta ellopni a pozsonyivánkai szállító szolgálat küldeményeit a raktárból. „A lopáskísérlet során a raktáros zavarta meg őt. A kárt, amely a lopással keletkezett volna, körülbelül 119 130 euróra becsülték” – pontosított Mihalíková.

Jakubot további két lopással vádolják még, amelyekben tettestárs volt. Az első eset szerint május 31-én, a 19 éves, Szenci járásból származó Samuellel megpróbáltak betörni a féli Szlovák Posta épületébe. Innen 14 küldeményt loptak el. A lopás miatt keletkezett kárt több mint 16 500 euróra becsülik. A másik eset június 3-án történt, amikor Jakub ismét betört a féli Szlovák Posta épületébe, ezúttal egy másik vádlottal, a 37 éves, simonyi Marekkel, akivel 852 eurónyi értékű postai küldeményt sikerült ellopniuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elmaradnak a budapesti fizetések a prágaiaktól és a pozsonyiaktól

Pert nyert az állam a Pentával szemben

Az EL soha nem érhet véget

Forróság lesz a hétvégén

Hatvanegy ember lett rosszul a hőség miatt csütörtökön

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?