Régió

Elítélték a sofőrt, akinek rendőrök lőtték le a 17 éves utastársát

Garamszentkereszt | Hat év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Garamszentkereszti Járásbíróság szerdán az aranyosmaróti járásbeli Maholány községből származó Michal J.-t. Az elítéltnek a büntetést a legenyhébb végrehajtási fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie.
TASR

2018. június 27. 14:59

Michal J. - TASR-felvétel

A fiatalembert a bíróság bűnösnek mondta ki hatósági személy ellen elkövetett támadás bűncselekményében és hatósági határozat végrehajtásának akadályozása vétségében. A védőügyvéd az ítélethirdetést követően fellebbezett.

Michal J. 2017 júniusában nem állt meg a rendőröknek, akik közúti ellenőrzést akartak végrehajtani a zsarnócai járásbeli Oromfalu és Garamszentbenedek között. Az autóban a sofőrön kívül még hárman utaztak. Az autós üldözés során a rendőrök a szolgálati fegyverüket is használták. Az egyik lövés áthatolt az ülésen, és eltalálta az autóban utazó, 17 éves Tomášt. A fiú belehalt a sérülésbe.

A bíró az ítélet indoklásában elmondta: azonosult az ügyészség javaslatával, a büntetés mértékét pedig leginkább az befolyásolta, hogy Michal J.-t 2016 decemberében egyszer már elítélte a nyitrai bíróság ugyanezért a bűncselekményért. Akkor feltételes büntetést kapott.

A bíró a vádlottat hat évre eltiltotta a járművezetéstől is.

Eugen Cimmermann, a vádlott ügyvédje elmondta: az ítélet azon részével elégedetlenek, amely ügyfelét bűnösnek mondja ki hatósági személy ellen elkövetett támadás bűncselekményében. Michal J. a tárgyalás végén sajnálatát fejezte ki az utastársa halála miatt, és tagadta, hogy az autóval szándékosan támadt volna a rendőrökre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

A Híd nem akar populista témákat előhúzni a kampányban

Csak a legerősebb hazai tejtermelők maradtak talpon

Köztesnövényeit is elhozta a KWS

Magabiztos komáromi győzelem a somorjaiak elleni rangadón

Véget ért a Gombaszögi Nyári Tábor

Legfrissebb galériák
Olvasta már?