Régió

Egyszerűbb lehet majd az áthaladás a 63-ason

Dunaszerdahely | A következő években két körforgalmat is építenének Dunaszerdahely mellett a 63-as elsőrendű főúton. A Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) Sárosfa és Kisfalud között is felújítja az utat.
Bartalos Éva

2019. október 2. 17:02

63-as

Lenka Salvanyová az SSC munkatársa lapunkkal közölte, hogy három beruházást is terveznek a forgalmas útvonalon. Jövőre modernizálhatják a Sárosfa és Kisfalud közötti 6 kilométeres szakaszt. Az előzetes tervek alapján 6,9 millió euróba kerül a beruházás. Dunaszerdahely és Egyházkarcsa, valamint a járási székhely és Pódafa közötti kereszteződés helyén körforgalmat építenek. Dunaszerdahely képviselő-testülete a Pódafai út és az elsőrendű főút kereszteződésébe tervezett beruházás miatt múlt héten módosította a városfejlesztési tervet. A módosításra azért volt szükség, hogy ha elindul az építés, egyszerűbb legyen lefolytatni az ügyintézést. Az autósoknak azonban még néhány évig fokozottan figyelniük kell a szakaszokon, ahol jelenleg is sűrű a forgalom és balesetek is előfordulnak. Salvanyovától megtudtuk, hogy a karcsai kereszteződésben jövőre kezdődhet meg a 40 méter átmérőjűre tervezett körforgalom építése.

„Az építési engedély kiadása után, amelyről Egyházkarcsa gondoskodik, az SSC elindítja a nyilvános közbeszerzési pályázatot a kivitelező kiválasztására“ - közölte Lenka  Salvanyová.

Gódány László Egyházkarcsa  polgármestere azt mondta, minden szükséges dokumentációt leadtak az SSC-nek, november elején kiadhatják az építési engedélyt.

„Stratégiai jelentőségű kereszteződésről van szó, amely nem csak az ipari park, hanem a Pozsony-Komárom vonalon haladó forgalom miatt is kiemelten fontos” - tette hozzá Gódány.

A másik ipari csomópontban, a Pódafai út és a 63-as kereszteződésének átépítése egyelőre távolabbi terv. „Folyamatban van az építési engedélyhez szükséges dokumentáció kidolgozása, valamint a tulajdonjogi-viszonyok rendezésének és a közbeszerzési pályázat anyagainak előkészítése, ezt a Metrans vállalat végzi” - tájékoztatott Lenka Salvanyová. A további eljárások lefolytatása után leghamarabb 2021-ben láthatnak munkához a körforgalomban. A karcsai kereszteződést felváltó 40 méter átmérőjű körforgalom költségvetése 1 millió euró, az 5 méterrel szélesebb Pódafai úti megépítése 1,5 millió euróba kerülhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Öt hét szabadság, ha gyereket nevel

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Sheffield–Arsenal a tévében

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!