Régió

Egy lépéssel közelebb az iskolaépítéshez Szepsiben

Szepsi | A tizenhárom tagú testületből kilenc önkormányzati képviselő támogatta a tegnapi ülésen a városi területrendezési terv módosítását, melynek jóváhagyásától a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont felépítése függ.
author
Németi Róbert

2017. február 17. 18:41

Az ülés – melynek időpontját az utolsó pillanatban módosították – a hivatalvezető, egy közjegyző és tíz önkormányzati képviselő jelenlétében zajlott. Slavomír Borovský (független) polgármester nem volt jelen. Az egyik legfontosabb programpont a területrendezési terv módosítása volt, melyet az ülésen jelenlevő tíz képviselő közül kilencen jóváhagytak. „Mivel az ülésen sem a polgármester, sem pedig a helyettese nem volt jelen, egy képviselőt bíztak meg a tanácskozás vezetésével. Azt szeretnék, ha a konfrontációk helyett ezentúl inkább a problémák megoldására összpontosítanánk” – nyilatkozta Köteles László (MKP) önkormányzati képviselő. A területrendezési terv módosítása azért szükséges, mert Slavomír Borovský szerint az a koncessziós szerződés, melynek keretében az iskolaközpont felépítését szorgalmazó Jövőért Alapítványnak egy 1,4 hektáros területet bocsátott rendelkezésére a város az előző polgármester, Zachariaš István vezetése alatt, nem volt szabályos. „A probléma megoldása az volt, hogy megváltoztassuk a területrendezési tervet. Már csak az építkezéshez szükséges engedélyezéseket kell beszerezni. A polgármesternek jogában áll megvétózni a képviselők határozatát, de mivel az ülésen egyértelmű döntés született, a képviselők letörhetik a polgármesteri vétót. Ha erre sor kerülne, akkor a törvények értelmében még harminc napot várni kellene, csak azután indíthatnánk el az engedélyeztetést” – magyarázta Köteles.

Vladimír Špánik, a Szlovákiai Városok és Falvak Lakossága Egyesületének (ZOMOS) elnöke szerint Borovský hozzáállása jogilag nem kifogásolható, de erkölcsi és szervezési szempontokból elfogadhatatlan. „Ha a polgármester valami miatt nem tud részt venni az előre a rendkívüli ülésen, akkor az őt helyettesítő kompetens személynek kell átvenni az irányítást. Ilyen esetben az alpolgármesternek, vagy egy kompetens önkormányzati képviselőnek kell vezetnie a tanácskozást. Azt, hogy egy nappal korábban módosították az időpontot, elfogadhatatlannak tartom” – zárta Špánik.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
matovič k

Matovič: A betegek veszítettek az orvosok béremelésével

Peter Pčolinský

Belengette az előrehozott választás lehetőségét a Sme rodina

Az ittas sofőrt csak a sínek állították meg

TRAGÉDIA: Vasúti sínek közé feküdt egy fiatal férfi, a vonat halálra gázolta

Branislav Gröhling k

SaS: Szlovákia legnagyobb problémája Igor Matovič

zelenszkij k

Kijev azzal vádolja Moszkvát, hogy megpróbálja kiirtani a teljes ukrán nemzetet

benzinkut

Az ukrajnai háború kitörése óta nem volt ennyire olcsó a benzin

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.