Régió

Dunaszerdahely: Véradást szerveztek Bálint-nap alkalmából

Dunaszerdahely | Az elmúlt napokban Bálint-napi vércsepp néven szerveztek véradást Dunaszerdahelyen, amellyel a véradás fontosságára akarták felhívni a figyelmet. Az akció sikerrel zárult. A folytatása a dunaszerdahelyi járásbeli Szap (Sap) és Pódafa (Povoda) községekben várható március 3-án és 10-én.
TASR

2019. február 22. 16:48

Illusztrációs felvétel - Matej Kalina/Plus Jeden Deň

A város a honlapján arról tájékoztatott, hogy az idei véradásra 97-en jelentkeztek. Hárman közülük már tizedik alkalommal adtak vért, ezért őket a Jánsky-plakett bronz fokozatára javasolták, az egyiküket pedig - mivel már a 20. alkalommal adott vért - a Jánsky-plakett arany fokozatára terjesztették elő.

A Szlovák Vöröskeresztnek a Dunaszerdahelyi járásban 4350 tagja van. Tavaly 991-en adtak vért, és így 687 liter gyűlt össze. Ezzel 4500 ember életének a megmentését segítették. A dunaszerdahelyi kórházban minden kedden és szerdán van lehetőség véradásra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Halálra gázoltak egy ötéves kisfiút Deregnyőn

Az olvasóvá nevelés könyve

Legfrissebb galériák
Olvasta már?