Díjnyertesek, mégis hétköznapi emberek

Legutóbbi díjukat nemrégiben Münchenben vették át (Képarchívum)
Dunaszerdahely |

Világversenyek nyertes nyomdásztermékeit gyártó, a csaknem húsz éves vállalkozás tulajdonosa a kezdetekkor maga is kicsiben kezdte. Kanovits Zoltán, a Kanovits Print Atelier alapító tulajdonosa büszke a vállalat nagyívű történetére.

Már-már nincs olyan főút Dunaszerdahelyen és környékén, ahol ne találkoznánk Kanovits feliratú óriásplakát táblákkal. Sokan nem tudják viszont, hogy a húsz év piaci jelenlét mellett folyamatos technikai és szakmai fejlődés ment végbe a cégnél, amit a hazai és a külföldi nyomdász szakmai körökben is elismernek.

 

Több nemzetközi elismerés büszke tulajdonosai (A szerző felvétele)

Mára már több nemzetközi díj büszke tulajdonosai, melyeket széleskörű tapasztalataiknak és szakmai jártasságuknak köszönhetnek. A vállalkozás neve már a legtöbb szomszédos országban és távolabbi nagyvárosokban is ismerősen cseng, mint például Londonban, Amszterdamban, Tokióban és New York-ban is. A szakmai díjeső ellenére csekély számú külföldi megrendelésnek tesznek eleget, a nyomdász szakma ugyanis elég helyhez között, a kész termékek szállítása akár meg is kétszerezheti a kifizetendő összköltséget.

„20 évvel ezelőtt kezdtünk, akkor még csak óriásplakátokkal, billboardokkal és city lightokkal foglalkoztunk. Miután elkészítettünk az ügyfeleknek egy plakátot, hamar visszajöttek hozzánk, hogy kérjenek még valamit a grafika és a reklámanyag mellé, mint például névjegykártyát vagy más szóróanyagokat. Régebben más nyomdákkal nyomtattattuk ki ezeket, aztán később mi is beruháztunk saját berendezésekbe”

– mondta el Kanovits Zoltán, a vállalat alapító tulajdonosa. Körülbelül tíz évvel ezelőtt volt egy nagyobb törés a nyomdászatban, a technika rohamos fejlődésével a digitális nyomtatás lekörözte az addigi, ofset technológiát. A Kanovits Print Atelier is azonnal lépett, amint lehetőségük lett rá, és ma már a régió egyik legfejlettebb, japán gyártású Xerox digitális nyomtatóival rendelkeznek. Húsz év folyamatos tenni akarásuk eredménye, hogy szakmai érdemeik messzire vitték a Kanovits cég jó hírét és az utóbbi években több alkalommal is felkérték őket, hogy tartsanak előadást a nemzetközi nyomdász szakmai előadásokon. Így jutott el Kanovits Zoltán először Portugáliába, az ott megrendezett világkonferenciára, majd Tokióba, Milánóba, Bangkokba és Szingapúrba is.

„Pár nappal ezelőtt kaptuk meg a legutóbbi díjunkat a nyomdászok legnagyobb, évente megrendezett világversenyén. Három munkánk is bejutott a fináléba. Másodikok lettünk, egy svájci cég tudott előzött meg minket. Münchenben vettük át a díjat a múlt héten”

– mondta büszkén a szakember.

 

A régióban nekik vannak a legfejlettebb nyomdászberendezéseik (A szerző felvétele)

Komoly géppark áll a rendelkezésükre, melynek havi fenntartása ugyan nem kis összeg, viszont egyedül ezek a nyomdászberendezések biztosítják a cég számára a kiváló végtermékeket és a folyamatos, fenntartható minőséget. Megbízásuk legtöbb esetben az első telefonhívástól és árajánlat készítésétől egészen a végtermék kiszállításáig és installációjáig tart, az egyes stációkban pedig kivétel nélkül magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak. Az ügyfélszolgálati munkatársak maguk is szakemberek, akik konkrét tanácsot is adnak a klienseknek. A partnerek Kanovits Zoltánnal is leülnek és együtt találják ki, hogy mi a legmegfelelőbb marketingstratégia az adott szolgáltatás vagy termék támogatására. A többféle nyomdaeszköz lehetővé teszi számukra az olyan ötletek megvalósítását is, melyeknek csupán a képzelet szabhat határokat, mint például a francia, vagy olasz papírba tervezett csipkeminta kivágása, többrétegű dombornyomás készítése, gravírozás, akár néhány milliméter sűrűségű lézervágás, galériafotók nyomtatása, fa dobozok, falemezek megmunkálása, s ezekből 3D-s alakok és különféle izgalmas formák készítése.

 

Milliméteres pontossággal vágnak az papírba (A szerző felvétele)

Egy cég nem lehet sikeres tehetséges és ügyes emberi erőforrás nélkül, ők sincsenek ilyen kollégák híján.

„Nemrégiben új helyre költöztünk, most egy légtérben, egy családiasabb közegben dolgozunk”

– mondta el a cégvezető, marketingszakember. A termékfotókat öccse, Kanovits Gábor készíti, aki ugyancsak díjnyertes fényképész és szívesen áll a megrendelők rendelkezésére. Volt még egy nagyon tehetséges felfedezettük, aki Belfastban helyezkedett el grafikusként.

Az irodaépület aulája kiállítóteremként mutatja be az eddigi referenciákat (A szerző felvétele)

Többféle kliens fordul meg náluk a nagynevű márkák mellett, mint például a Billa, a Minit, a Slovakia Ring, a J&T, a Vasa Lekaren, vagy a Tatra banka. A köztársasági elnök, Zuzana Čaputová is rendelt már tőlük, neki ajándéktárgyakhoz szükséges díszcsomagolást készítettek a Dubai expóra. Szívesen dolgoznak kisvállalkozásoknak és magánszemélyeknek is. Kedvelik az egyedi reklámkampányokat, egy különleges dizájn megalkotását és kivitelezését, de előszeretettel látogatják őket kézművesek és divattervezők is, akik egyedi alapanyagot szeretnének a saját készítésű termékeikhez.

Az irodahelyiség egy légterű, családias hangulatban végzik a kreatív alkotómunkát (A szerző felvétele)

„Kétféle nyomtatási szolgáltatás létezik a mi szakmánkban, az egyik, amikor csak elvégez a cég egy megrendelést, kinyomtatja és átadják, a másik, amiben hozzáadott értéket is nyújtanak. Ilyen például a dizájn megtervezése, a grafika vagy a csomagolás elkészítése, arannyal és ezüsttel nyomtatása. Mi ez utóbbira álltunk rá, mert sokkal nagyobb fantáziát látunk benne. A kiváló minőséget biztosító, nagykapacitású nyomtatóinknak és persze a digitális nyomtatás csodájának köszönhetően képesek vagyunk könnyedén kisszériás, azaz alacsonyabb példányszámú megrendelések elkészítésére is. Nem kell több ezer szórólapot, kártyát legyártanunk, könnyedén lehetséges egy, vagy két darab, de akár több ezer ugyanolyan minőségű végtermék nyomtatása is”

– mondta el a szakember.

 

Kisvállalkozók is bármikor kereshetik őket újabb ötletekért (A szerző felvétele)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?