Régió

Büntetőeljárást kezdeményezett az ügyész a drogbanda ügyében

Pozsony | A Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze javaslatot nyújtott be a büntetőeljárás megkezdésére a bazini Speciális Büntetőbíróságra (ŠTS) annak a bűnbandának az ügyében, amely többek között Nagyszombatban, Szereden és Galántán tevékenykedett.
TASR

2018. december 14. 10:02

- Rendőrségi felvétel

„A Főügyészség Különleges Ügyészi Hivatalának ügyésze december 13-án kérelmezte a büntetőeljárás megkezdését öt személy - S. W., T. P., M. P., R. F. és M. J – esetében. A büntetőeljárás tárgya bűnbandában való részvétel, illetve tevékenység, amely az elsősorban Szereden, Galántán, Nagyszombatban és környékén elkövetett kábítószeres bűncselekményekkel függ össze. Amennyiben a gyanú beigazolódik, a banda vezetőjét 20-25 évtől akár életfogytig tartó börtönbüntetés fenyegeti" – nyilatkozta a TASR-nek pénteken Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal szóvivője.

A szóvivő elmondása szerint több információt egyelőre nem adhatnak, tekintettel arra, hogy az ügy előkészítő szakaszban van. A büntetőeljárás megkezdéséről péntek délben dönthet a Speciális Büntetőbíróság.

Amint arról a rendőrség a közösségi oldalán csütörtökön (12. 13.) tájékoztatott, a NAKA a napokban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt avatkozott be, amely során nagy mennyiségű kábítószert és prekurzort foglalt le, 19 személyt meggyanúsított, ötöt pedig elfogott.

 

A NAKA a Nemzeti Drogellenes Egységgel együtt operatív és nyomozati tevékenységet folytatott Nagyszombat és Pozsony megyében. A VENAL elnevezésű rendőrségi akció eredményeként felderítettek egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény-sorozatot, amelyet főként Szereden, Galántán, Nagyszombatban és környékén folytattak.

Az akció során házkutatásokat tartottak, illetve egyéb jellegű ingatlanokat is átkutattak. A házba való behatolást követően szakértői vizsgálatokat végeztek. A nyomozó kihallgatta a tanúkat, és bűnbanda megalapítása, támogatása és működtetése miatt 19 személyt gyanúsított meg, ebből 11 személyt kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével is.

A gyanú szerint a bűnbanda tagjai 2015-től nagy mennyiségű, 4,8 millió euró értékű prekurzort biztosítottak, amelyből megközelítőleg 480 kilogramm metamfetamint lehet készíteni, 16,8 millió euró értékben. A rendőrségi akció során elfogtak és meggyanúsítottak öt személyt, lefoglaltak 141 000 eurónyi készpénzt és 31 kilogramm, efedrin tartalmú prekurzort. Ebből a mennyiségből akár 6,6 kilogramm metamfetamint is lehetne gyártani, amelynek értéke 200 000 euró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?