Régió

Búcsúzó képviselők és ciklusértékelés

Dunaszerdahely | Szeptember 27-én tartotta utolsó, 33. ülését a dunaszerdahelyi képviselő-testület. Egy hónap múlva önkormányzati választások és vannak olyan képviselők a testületben, akiknek ez volt az utolsó választási ciklusuk, befejezik a munkát.
author
Jakubec Ágnes

2022. szeptember 29. 15:45

Dunaszerdahely k
Kép: dunstreda.sk

33 programpontot sikerült átvenni az ülés során, közülük a legérdekesebb a polgármesteri beszámoló volt. Hájos Zoltán összegezte az elmúlt 4 év során elért sikereket, megköszönte a munkát a képviselőknek és a városi hivatal munkatársainak, az egyes városi intézmények vezetőinek. Az elért eredmények közül, kiemelte az iskolakonyhák központosításának sikeres projektjét, a nemrégiben átadott Október utcai óvodában az óvodai központi konyhát és korábban átadott központi iskolakonyhát a Jilemnický utcai Alapiskolában. Megemlítette a Szabó Gyula Alapiskola és a Jilemnicky utcai Alapiskola udvarán lévő sportpályák felújítását, valamint a Városi Szabadidőparkban és az Újfalu lakótelepen korszerűsített sportpályákat. Májusban felavatták az új Vásárteret, bővült a kerékpárutak hossza a Jesenský és a Pozsonyi úton, hőszigetelték a Széchenyi utcai Óvoda épületét, a nyugdíjasoknak kedvezményes áron biztosítanak meleg ebédet. A kultúra terén kiemelte a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központot, ahol a lezárások alatt számos felújítást és átszervezést hajtottak végre. A városi médiát magában foglaló városi újság, városi televízió és az online portál is új formában kerül kiadásra és szélesebb körben, naprakészen tudósít. Ami a zöld politikát illeti, Hájos elmondta, hogy az elmúlt négy év alatt 550 kis fát ültettek ki a város területén. A városi cégek közé tartozik többek között a termálfürdő, és a fürdő jó gazdálkodásának köszönhetően ebben az évben 70 000 eurót sikerült bekapcsolni a költségvetésbe. A polgármester elmondása alapján az elmúlt négy évet az összefogás, az együttgondolkodás, az együttműködés jellemezte.

„A képviselő-testület munkáját a korrektség, az együttműködési készség jellemezte, ezért is születhetett meg 668 képviselő-testületi határozat, valamint 114 városi általános, kötelező érvényű új rendelet, vagy rendeli módosítás. A Városi Tanács és a Városi Képviselő-testület a négy év alatt 33-szor ülésezett”

– osztotta meg a részleteket a polgármester. Az ülés végén a polgármester emléklappal köszönte meg a képviselőknek a négyéves munkát, külön kiemelve két képviselőt, akik már biztosan nem lesznek a következő választási ciklusban, hiszen nem jelöltették magukat a soron következő helyhatósági választásokon. Antal Ágota (Független) 24 éven át volt a testület tagja, Šándor Klára (MKP-frakció) egy ciklusban, négy évig.

A polgármester elmondta, bízik benne, hogy a következő képviselő-testületben Antal Ágota akár külsősként, valamelyik szakbizottságban segíteni tudja majd az önkormányzat munkáját. Antal Ágota az emléklap átvételekor megjegyezte, hogy a polgármester által említett nagy egység, aminek köszönhetően sok sikeres projektet megvalósítottak a négy év alatt „javarészt annak is köszönhető, hogy az MKP-frakciónak megvolt 2/3-os többsége, és nagyjából arról vitatkoztunk, hogy pont vagy pontosvessző kerüljön-e a javaslat szövegébe”. A jövőre nézve azt kívánta, hogy színes legyen a képviselő-testület és együttműködő.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
bácsi k

Nyugdíj a második pillérből

Roman Mikulec

Közbeszerzési Hivatal: A belügyi tárca törvényt sértett

Michal Šipoš

Šipoš szerint a koalíció nem vásárol szavazatokat a költségvetés elfogadásához

Eduard Heger

Csütörtökön tartják a parlament rendkívüli ülését

néni k

Hogyan biztosítsuk magunkat idős korunkra?

Két személyautó ütközött péntek reggel Szereden, mindkét vezetőt kórházba szállították

Két személyautó ütközött péntek reggel Szereden, mindkét vezetőt kórházba szállították

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.