Branislav Becík megyeelnök pénteken Léván fejezte be regionális körútját

becik
Léva |

A lévai zsinagóga díszes csarnokában találkozott Branislav Becík, Nyitra megye elnöke a lévai térség polgármestereivel. A megyeelnök már a szerdai vágsellyei találkozón hangsúlyozta, ez lesz a regionális körút utolsó állomása.

A Lévai Városi Hivatal tájékoztatása szerint itt is szó volt a megye újfajta támogatási rendszeréről és az elkövetkező időszak fejlesztési terveiről, valamint arról, hogy nagyobb támogatást szán a megye az ifjúsági sportra. A térség megyei tulajdonú, kihasználatlan épületeiben bérlakásokat, vagy szociális központokat szeretnének létesíteni. A megye saját gépparkot nyitna a másod-, illetve a harmadosztályú utak karbantartására. Az idős lakosok az eddiginél is kedvezményesebben utazhatnának, és kihelyezett tanácsadó központokat nyitnának a pályázó önkormányzatok számára, ahol ingyenes segítséget kapnának. Az egészségügyi ellátás színvonalasabbá tétele érdekében a megye a lévai kórház fejlesztését tervezi. A vitában a lévai térségbeli polgármesterek a városi hivatal tájékoztatása szerint szorgalmazták az egyes falvak és az ipari parkok közti közlekedés fejlesztését. Rámutattak arra, hogy a gyorsmentőszolgálatnak több központot kellene kiépíteni a térségben, a lakosok gyorsabb és jobb egészségügyi ellátása érdekében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!