Régió

Biztonságosak a Kassán beültetett mellimplantátumok

Kassa | A kassai Pasteur Egyetemi Kórházban nem használták a francia Poly Implant Prosthesis (PIP) cég által gyártott szilikon mellimplantátumot, melyről nemrég derült ki, hogy káros lehet az egészségre.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. január 11. 15:47

nasa

Az óév utolsó napjaiban látott napvilágot a hír, hogy az említett cég által gyártott mellimplantátumok komoly veszélyt jelenthetnek a páciensek egészségére. Azóta az is kiderült, hogy üzemanyag-adalékot tartalmaznak, ami tovább növelte a riadalmat. Jaroslava Oravcová, a kassai Pasteur Egyetemi Kórház szóvivője arról tájékoztatott, hogy az intézmény plasztikai sebészetén soha nem használtak PIP-implantátumot. „A sebészeti beavatkozás előtt minden pácienst felvilágosítunk az implantátum gyártójáról, márkájáról, típusáról, katalógusszámáról. Ez az információ része az egészségügyi dokumentációnak is. A kórház plasztikai sebészetén használt implantátumok biztonságosak, ezért az itt műtött nőknek nincs mitől tartaniuk” – olvasható a közleményben.

A világ 65 országában megközelítőleg 300 ezer nőnek ültették be a francia PIP-mellimplantátumot. Időközben az is kiderült, hogy Szlovákiába 107 darab került a francia cég termékéből, de minőségi problémák miatt ezeket tavaly márciusban kivonták a forgalomból. Magyarországon 4–5 ezer nőnek ültettek be PIP-implantátumot.

Önnek ajánljuk

Minden vita a botrányokról szólt

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Bugár Béla is helyet kap az MKP és a Híd közös listáján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!