Régió

Bírálták a képviselők a főellenőr munkáját

Érsekújvár | Elégedetlenek a városi főellenőr munkájával azok a képviselők, akik a korábbi választási időszakban is a testület tagjai voltak. Végül mégsem kapott elég szavazatot az a képviselői javaslat, hogy a testület írásbeli figyelmeztetést adjon Štefan Rovňaníknak.
Száz Ildikó

2019. január 16. 12:44

A főellenőr munkája ellen a jelenlegi és a korábbi testület is számos kifogást emelt - A szerző felvétele

Rovňaník beterjesztette az ide évi munkatervét. A testület nem értett egyet azzal, hogy a főellenőr jutalmat kapjon. Ivan Katona független képviselő nehezményezte, hogy nem adta le azt a jelentést, melyet a testület még tavaly nyáron kért tőle azzal kapcsolatban, milyen bírósági perekben érintett a város, illetve arról, mennyien tartoznak az önkormányzatnak. Rovňaník azzal érvelt, hogy az összegzések készek, de túl terjedelmes anyagról van szó, ezért a polgármester nem javasolta az anyag beterjesztését a mostani ülésre. Klein Ottokár polgármester megerősítette a főellenőr állítását. Klein végül nem írta alá a testület határozatát, amelyben javasolják a tavaly márciusban hozott határozat érvénytelenítését a főellenőr jutalmazásáról. 2018 márciusában is Štefan Rovňaník kérelme volt az önkormányzati ülés egyik legtöbbet vitatott témája. A főellenőr akkor havi 2100 eurós fizetéséhez további havi hatszáz euró jutalmat kért. Tizenkét képviselő támogatta ezt a javaslatot, öten ellenezték, öt képviselő tartózkodott. Martin Starzyk független képviselő akkor a vitában felrótta Rovňaníknak, hogy 2015 novemberében nem végezte rendesen a munkáját, amikor kipattant a botrány a Bethlen Gábor utcai szlovák alapiskolában elsikkasztott csaknem 150 ezer euró kapcsán. A pénzt a könyvelő magánszámlájára utalták át, aki ellen hűtlen kezelés gyanújával indult eljárás. A sikkasztással vádolt alkalmazottat elítélte a bíróság. Nemcsak ebből az egy iskolából tűnt el pénz, hanem két érsekújvári óvoda számlájáról is több mint kétezer eurót utaltak át egy magánszámlára. Rovňaníkot bízta meg a testület, ellenőrizze minden városi iskola és óvoda gazdasági intézkedéseit, és azt, kinek a jóváhagyásával utalják át a pénzt. Starzyk akkor javasolta a testületnek a főellenőr leváltását.

A testület akkor is úgy döntött, hogy először írásbeli figyelmeztetést küld, amelyben konkrét kifogást emel a főellenőr munkája ellen. Štefan Rovňaník a sajtó képviselőinek azt nyilatkozta, lelkiismeretesen végezte a munkáját, nem őt terheli a felelősség az iskolában történtek miatt, az iskola vezetőjének kellett volna folyamatosan ellenőriznie az átutalásokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kizárhatja a Fideszt az Európai Néppárt

A politológus szerint Bugár nem fog visszalépni

Éjfélig váratta a pozsonyi közénséget Nicki Minaj, majd közölte: a koncert elmarad

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

Legfrissebb galériák
Olvasta már?