Régió

Belharc dúl az MKP gútai alapszervezetében

Gúta | Az Magyar Közösség Pártja Országos Etikai Bizottságához fordult kilenc gútai MKP-tag, mivel úgy vélik, a párt helyi elnöke, Viola Miklós sorozatosan megszegi a párt alapszabályzatát.
V. Krasznica Melitta

2018. december 11. 19:11

A felvétel illusztráció - Képarchívum

A beadványt Tóth Péter és Nagy Jenő személyesen adta le a párt pozsonyi központi irodájában, az Országos Etikai Bizottság elnökének címezve. Zupkó Mária, a bizottság elnöke lapunknak megerősítette a beadvány iktatásának tényét, de tartalmáról nem nyilatkozott. „A szabályzat értelmében a bizottságnak 15 napon belül kell foglalkoznia vele” – tette hozzá. Szűkszavúan nyilatkozott Nagy Jenő is, annyit árult el csupán, hogy mind a kilenc aláíró képviselő-jelöltként indult a novemberi helyhatósági választáson.

Az már a jelöltállításkor és a választási kampány során is érezhető volt, hogy különböző csoportok feszülnek egymásnak az MKP gútai alapszervezetében, és a választások után sem nyugodtak meg a kedélyek. Egy nappal az új testület eskütétele és a frakciók megalakulása után már ki is zárták az MKP-frakcióból Samu Istvánt, az indoklás szerint bizalomvesztés miatt. Most pedig a helyi elnök tevékenységével szemben fogalmazták meg kifogásaikat a vele elégedetlen tagok. Viola Miklós, aki tagja az újonnan felállt testületnek, lapunk kérdésére elmondta, nem tudja, mi lehet a beadványban, egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kapott róla. „A múlt héten volt alapszervezetünk elnökségi ülése, ott senki nem élt panasszal – árulta el. – Úgy vélem, a beadvány egyfajta válasz arra, hogy Samu Istvánt javaslatomra kizártuk a frakcióból.”

December 17-én, hétfőn Komáromban ülésezik az MKP Országos Elnöksége, amelyre értesülésünk szerint meghívást kapott a gútai alapszervezet vezetése is.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?