Békefutás Tornalján

Békefutás Tornalja
Tornalja |

A Peace Run-t Sri Chinmoy (1931-2007) alapította, aki sportoló, filozófus és művész volt, életét a világbéke és a harmónia eszméjének szentelte. Célja a szabadság, a tolerancia és a megértés előmozdítása a társadalomban. Tornaljára 2015-ben érkezett először a Békefutás.

A futókat a Szabadidőközpont igazgatója, Iván László fogadta az iskolák sportolóival a helyi szupermarket parkolójában, ahonnan a Főtérig már közösen tették meg az utat. Itt program fogadta az egybegyűlteket.

Először a Pavol Jozef Šafárik alapiskola diákja verssel, majd a Kazinczy Ferenc Alapiskola Csicsergők énekkara egy dallal üdvözölte a Békefutás tagjait. Ezután Tornalja polgármestere, Győrfi Erika mérnöknő köszöntötte a sportolókat és felsorakoztatta maga mellé Tornalja ifjú versenyzőit, akiket a futók egyik vezetője oklevéllel jutalmazott. Végül a Békefutás tagjainak bemutatkozó műsora egy közös énekléssel zárult.

A programot követően mindenki bekapcsolódhatott a Békefutásba, ugyanis egy szimbolikus kört tettek a Főtéren, amiben az iskolásokon kívül az óvodások is kivették a részüket. A búcsúzás után az iskolák sportolói még egy darabon elkísérték a Békefutás résztvevőit, majd egy hangos tapssal köszönték meg a jelenlétüket.

A Békefutás képviselői Magyarországról érkeztek és északnak haladva Lengyelország felé vették az irányt. A csapat 18 főből állt, akiket 60 sportoló kísért végig a városon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?