Az SZMPSZ XIX. Nyári Egyeteme

<p>A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által 2010-ben szervezett XIX. Nyári Egyeteme helyszínei és időpontjai: Komáromban, 2010. július 5–10. Kassán, 2010. július 25–30.</p>

A meghirdetett szakcsoportok száma Komáromban 7, Kassán 4.

A szakcsoportok programja 30 órás. A programok tartalmi felépítése nem teszi lehetővé az átjárást, ezért csak egy szakcsoportba lehet jelentkezni. Egy-egy szakcsoport indításának a feltétele, hogy arra legalább 20 fő bejelentkezik. A pedagógusok és az oktatásügyi dolgozók mellett valamennyi programra jelentkezhetnek a pedagógiai pályára készülő egyetemi hallgatók is. A nyári egyetemek szakmai programjainak részletes tartalma, valamint az egyéb kiegészítő programok gazdag kínálata (városnézés, történelmi kirándulások, kulturális rendezvények, meghívott vendégek előadása stb.) az SZMPSZ honlapján június 1-je után megtekinthetők.

Jelentkezési határidő 2010. június 11. Jelentkezni az SZMPSZ honlapjáról letölthető jelentkezési lapon (www.szmpsz.sk) lehet. A kitöltött jelentkezési lapot az alábbi címek valamelyikére kérjük elküldeni: levél-cím: SZMPSZ P. O. BOX 49., 945 01 Komárno, fax.: 035/7714 756, e-mail: szmpsz@szmpsz.sk.

A jelentkezéssel együtt megrendelt ellátást is magába foglaló részvételi díj az SZMPSZ-tagok és az egyetemi hallgatók számára 23,50, a többi pedagógusnak 31,50 euró. A részvételi díjat a jelentkezés elfogadása után kell befizetni. Erről az SZMPSZ Komáromi Központi Irodája írásban értesíti a jelentkezőket. Az érdeklődők bővebb információkat az alábbi telefonszámokon kérhetnek: Komáromi Központi Iroda: 035/7714 755, 035/7713 572, Rimaszombati RPK Iroda: 047/563 1205.

A nyári egyetem iránt érdeklődők az alábbi szakcsoportok közül választhatnak:

Komáromi Nyári Egyetem

Zeneoktatás újszerű módszerekkel és karvezetés

Vizuális nevelés és múzeumpedagógia

Osztályfőnöki kompetenciák

Drámapedagógia az oktatásban – a tehetséges tanulók felkészítése a vers – és prózamondó versenyekre

Bábkészítés – drámajáték óvópedagógusok részére

Interaktív tábla alkalmazása az oktatásban

Szlovák nyelv oktatása az 5–9. évfolyamokban: akkreditált továbbképzés

Kassai Nyári Egyetem

Osztályfőnöki kompetencia az alapiskolában és középiskolában

Logopédia

Hátránykompenzálás vizuális neveléssel

Szlovák nyelv oktatása az 5–9. évfolyamokban: akkreditált továbbképzés. (jt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?