Régió

Az önkormányzat választ alpolgármestert Királyhelmecen

Királyhelmec | Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere a törvényben megszabott határidő lejártáig nem jelölte ki alpolgármesterét, így a jogszabályok alapján ebben a kérdésben mostantól az önkormányzati testület hivatott döntést hozni.
Leczo Zoltán

2019. február 7. 10:36

Királyhelmec
Az alakuló ülésen, 2018 novemberében, Királyhelmec több fontos ügyben is döntés született, ám a város alpogármesterét akkor nem jelölték ki (Képarchívum)  

A bodrogközi városban nem sokkal a 2018. novemberi helyhatósági választások után beiktatták tisztségükbe a voksoláson mandátumot szerző képviselőket, a polgári esketések elvégzésével Nagy Gitát és Fedor Sándort bízták meg, a polgármester távollétében az ülések összehívására jogosult személy pedig, ugyanúgy, mint négy évvel ezelőtt, Želinský József lett. Az új polgármester bérezéséről is döntés született, megalakultak az önkormányzat munkáját segítő szakbizottságok, ám Pataky az alpolgármesterét az alakuló ülésen nem nevezte meg. Erre a jogszabályok szerint 60 nap állt a város első emberének rendelkezésére, ám ő sem ez alatt az idő alatt, sem azóta nem hozott ebben az ügyben döntést. Eddig az alpolgármesteri teendőket – részmunkaidőben – Nádasdi Péter látta el, aki a 2014-es választásokkor Királyhelmecen a legtöbb, 1146 szavazatot szerezve lett a helyi önkormányzat tagja.

 

Idén is kiosztják a városi kitüntetéseket Királyhelmecen

2019. január 24. 16:30

Idén is kiosztják a városi kitüntetéseket Királyhelmecen

Tavaly novemberben ő, ahogy a korábbi önkormányzat több tagja is, szintén mandátumot szerzett, de a mostani sorrend némiképp eltért a négy évvel ezelőttitől. A legtöbb szavazatot Királyhelmecen Želinský József (Híd) szerezte, 1433-ot, majd Máté Erzsébet (független, 1306 szavazattal), Nádásdi Péter (független, 1237 szavazattal), Illés Zoltán (Híd, 1071 szavazattal), Pandy Péter (Híd, 1009 szavazattal), Fedor Sándor (Híd, 958 szavazattal), Nagy Gita (Híd, 955 szavazattal), Apacs Zoltán (független, 938 szavazattal), Sačko Géza (Híd, 900 szavazattal), Tancsák Péter (független, 742 szavazattal), valamint Zvolenský Gabriella (független, 732 szavazattal) következett. Zvolenský Gabriella kivételével mindannyian a Patakyt támogató, Együtt a helmeciekért csoportosulás tagja voltak. A polgármester lapunknak elmondta, mivel a csapata mind a választásokon, mind az azóta eltelt időszakban rendkívül egységes volt, nem szeretett volna ő „rangsort” felállítani közöttük. S mivel munkatársainak ítéletében eddig is megbízott, most sincs ellenére, hogy az alpolgármester személyéről a képviselők hozzanak döntést – melyet természetesen tiszteletben fog tartani.

A hatályos jogszabály egyébként lehetőséget ad a mindenkori polgármesternek arra, hogy a megválasztott alpolgármestert bármikor leválthassa, egy ilyen intézkedés után pedig további 60 nap áll a rendelkezésére, hogy új helyettest válasszon. Pataky úgy nyilatkozott, hogy az új királyhelmeci alpolgármester – elődjétől eltérően – nem részmunkaidőben, hanem főállásban látja majd el feladatait.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.