Régió

Az Arriva új buszpályaudvart tervez építeni Érsekújvárban

Érsekújvár | Az Arriva társaság új autóbusz-pályaudvar kiépítését tervezi Érsekújvárban. A pályaudvar egy integrált közlekedési csomópont része lenne, melynek keretében összehangolnák a vonat- és buszforgalmat, valamint egy új parkolót is kialakítanának.
TASR

2019. február 15. 12:22

- Képarchívum

„Érsekújvárban ugyan van egy nagyobb tér, ahol az autóbuszok megállhatnak, az utasok pedig le- és felszállnak, de autóbusz-pályaudvar nincs. Szükség van ennek a projektnek a megvalósítására” – közölte Iván László, az Arriva Szlovákia társaság vezérigazgatója. A beruházás összköltsége 5,5 millió euró lesz, ebből 3,2 millió eurót uniós támogatásból fedeznek.

Az új autóbusz-pályaudvart a projektdokumentáció szerint a vasútállomáshoz és a postához közel, a Köztársaság téren és az M. R. Štefánik utcában tervezik kiépíteni. A buszállomás része lesz 14 felszállóhely, 4 leszállóhely, és 5 várakozásra kijelölt megálló. Az építmény egy részét üzletek és szolgáltatást nyújtó egységek számára fogják fenntartani. A projekt részeként kialakítanak egy új parkolót és zöldövezeteket is. A pályaudvar teljes egészében akadálymentes lesz. Az építkezés mintegy két évig fog tartani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szenzáció: a magyarok legyőzték a vb-ezüstérmest

Elhunyt Keszegh István tanár

Emésztőgödörbe esett egy kisfiú, mentőhelikoptert kellett riasztani

Wales egy korai góllal legyőzte Szlovákiát

Megmentenék a liberális demokráciát az új politikai vállalkozások

Kikötött Norvégiában a bajba jutott Viking Sky luxushajó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?