Régió

Autóban felejtette a gyermekét, bűnhődni akar

Nyitra | Bűnhődni akar az apa, aki tavaly júliusban az autóban felejtette kétéves kislányát. A gyerek megfulladt.
Vrabec Mária

2016. március 31. 20:05

Az apa ellen először a gyerek elhagyása miatt emeltek vádat, majd ezt gondatlanságból elkövetett emberölésre változtatták, és felajánlották neki a vádalkut. A férfi elutasította, ezért bírósági tárgyalás vár rá.
 
Az 57 éves Jozef K. bölcsődébe vitte volna a kislányát, de megfeledkezett róla, és a munkahelye felé vette az irányt. Az autót a parkolóban hagyta a tűző napon, és csak délután jutott eszébe, hogy a gyerekülésben felejtette a kislányt. Amikor kirohant érte, a gyerek már nem élt, számos égési sérülés volt a testén. A rendőrség először gyerek elhagyása miatt indított eljárást, ezért héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés jár. Később gondatlanságból elkövetett emberölésre változtatta a vádat, amelynél kettőtől öt évig terjed a lehetséges szabadságvesztés, és ez feltételes büntetésre is váltható.
 
Az apának felajánlották a vádalku lehetőségét, ami azt jelentette volna, hogy beismeri és megbánja a tettét, ennek fejében pedig harmadolják a büntetését. Jozef K. erre nem volt hajlandó – értesüléseink szerint azért, mert bűnhődni akar. „Annyira bántja a lelkiismeret, hogy azt reméli, ha letölti a büntetését, legalább vezekel a kislánya haláláért. Sehogy sem akarja megkönnyíteni magának a dolgot, elfogad mindent, amit kiszabnak rá ” – mondta lapunknak a család közeli ismerőse.
 
Jozef K. jogi képviselője Daniel Lipšic, aki azt nyilatkozta a sajtónak, azért vállalta az ügyet, mert tudatában van annak, hogy ilyen tragédia bárkivel megeshet. Az eset kapcsán nyáron komoly társadalmi vita alakult ki, a nyilvánosság egy része elítélte az apát, de sokkal többen voltak, akik részvétet éreztek iránta. A pszichológusok szerint az ilyesfajta feledékenység a rohanó életmód és a stressz következménye lehet, vagy egyszerűen abból eredhet, hogy az apa számára nem megszokott, hogy ő viszi a gyereket a bölcsődébe. „Nem a szülői szeretet hiányzik. Az emlékezet mond csődöt ilyenkor, ezért az ítélkezés helyett együttérzésre van szükség” – figyelmeztettek a szakemberek.
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Tomáš Valášek

Valášek elnézést kért a magyaroktól

idősotthon

Újabb állomáshoz érkezett a vakcinaprogram

Arkana

Renault Arkana E-Tech Hybrid 145: takarékos és főleg nyugodt vezetés

Anna Záborská

Több százan tüntettek Pozsonyban az abortusztörvény ellen

komárom

Komárom – 14 bérlakás jön létre a régi iskolaépületben

Miloš Zeman
Frissítve

A kórház szerint Zeman jelenleg nem képes ellátni feladatait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.