Áttekinthető és fenntartható hirdetőtáblák

GA-választás-táblák
Galánta |

A lakosok számára áttekinthetőek, a jelöltek számára praktikus megoldást nyújtanak a városháza előtt kihelyezett táblák az összevont választások előtt Galántán. A jelöltek hirdetményei folyamatosan érkeznek a városi hivatalba.

A választásról szóló törvény alapján minden településen megfelelő felületet kell kijelölni a polgármester- és képviselőjelöltek számára a bemutatkozásra. Galántán a városháza előtt a Béke téren két nagy táblát helyeztek el, ahol folyamatosan jelennek meg a jelöltek fotói és a legfontosabb információk. Zuzana Morovičová, a városi hivatal belső szervezési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője lapunknak elmondta, az október 29-re kiírt megyei és helyhatósági választások előkészítéseként a város vezetésének gondoskodnia kell arról, hogy nyilvános helyen függeszthessék ki tájékoztató anyagukat a jelöltek. „Erre a célra két táblát tettünk ki. Az egyiket a polgármester- és a helyi képviselőjelöltek, a másikat a megyei elnök- és képviselőjelöltek számára. A jelöltek legfeljebb 160*240 mm méretű plakátot, fotót vagy szórólapot adhatnak le a városi hivatalban, amelyeket aztán kifüggesztünk a megfelelő helyre. Azért, hogy esztétikus, áttekinthető és a későbbiekben is használható legyen a két tábla, felajánlottuk nekik, hogy ha elektronikus formában juttatják el a városi hivatalba, ki is nyomtatjuk a kifüggesztendő anyagokat. Vannak, akik még nem küldték el, de folyamatosan érkeznek a fotók, röplapok. A helyhatósági választások jelöltjei nagyobb mértékben élnek ezzel a lehetőséggel, a megyei jelöltek még csak a napokban kezdték el küldeni a tájékoztatókat” – fejtette ki Zuzana Morovičová. A városi önkormányzat jelöltjeinek állított táblán külön részt kaptak a polgármesterjelöltek és a képviselőjelöltek a választási körzetek szerint, ezek mindegyikét más színnel jelölték. A megyei jelölteknek kijelölt táblával megegyező módon a jelöltek sorszámát is feltüntetik, hogy a választó számára megkönnyítsék a megfelelő személy jelölését a választáson. Galántán három polgármesterjelölt közül választhatnak a lakosok. Az egyes választókörzetben 16 jelöltből négyet kell választani, a kettesben a 12 képviselői posztra 49 jelölt pályázik, a hármas választókörzetben 9 jelölt van, közülük hármat kell megválasztani október utolsó szombatján. A 10 Nagyszombat megyei elnökjelölt között egy, a megyei képviselőjelöltek között pedig 20 galántai lakos van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!