Átadták a lakásokat Ipolyságon

sag1
Ipolyság |

Ünnepélyes keretek között kerültek átadásra az új városi bérlakások az ipolysági Tabán lakótelepen. Első fázisban egy lakótömb készült el 19 lakással.

Mint Zachar Pál elmondta: a városvezetése már régóta észlelte, hogy a város nem rendelkezik elengedő lakással. Ezért is fontos mérföldkő a lakótömb megépítése, mellyel 19 új lakást biztosítanak a helyi lakosoknak.

„Ez a fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy Ipolyság a térség központjává váljon” – fogalmazott az átadón. 

Igor Choma államtitkár köszöntőjében kitért arra, hogy az építőanyagok drasztikus áremelkedése ellenére sikerült befejezni az építkezést. Örömmel vette tudomásul, hogy a város további lakótömbök építését tervezi.

Ipolyság város képviselő-testülete 2020. július 16-i ülésén döntötte el, hogy 19 lakásos bérlakást épít az Állami Lakásfejlesztési Alaptól felvett kölcsönből és a közlekedésügyi minisztérium támogatásából. A beruházás értéke 1 672 791,02€. A gazdasági minisztérium 369 ezer euróval támogatta az építkezést, a lakásfejlesztési alap pedig 1%-os kamattal folyósított több mint egymillió euró hitelt.

„Emellett az állami alap és Ipolyság városa összegyűjtött 70 ezer eurót a szükséges infrastruktúra kiépítésére” – mondta Igor Choma gazdasági államtitkár.

„Többször kellett mérlegelni, milyen áron lehet befejezni az építkezést, de mára elkészült és beköltözhetnek a bérlők. Örülni fogok, ha más települések is úgy döntenek, hogy belevágnak, és bérházakat építenek” – tette hozzá Choma.

A lakást kérvényezők a képviselő testület döntése alapján 2024 februárjától folyamatosan vehetik át az új lakásokat. A lakások bérleti díja mérettől függően havi 217€ és 393€ között mozognak. A lakótömbben egy szobás, valamint két – és három szobás lakásokat alakítottak ki

A város további 38 lakás építését kezdte meg. A tanulmánytervek elkészültek. Mint a polgármester az átadón elmondta, jelenleg az építkezési tervek előkészítése zajlik és a tervek szerint 2025 januárjában fogja kérvényezni a város az Állami lakásfejlesztési alaptól és a közlekedésügyi minisztériumtól a pénzügyi támogatást a beruházáshoz.

sag2

(önkormányzat, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?