Régió

Aranyba öltöztetnék Komárom adventi koszorúját

KOMÁROM | Gazdag kulturális programmal szervezi meg A mi karácsonyunk ünnepváró rendezvénysorozatot a Klapka téren és környékén a Villa Camarum Polgári Társulás; társrendező a városi hivatal.
V. Krasznica Melitta

2017. november 25. 09:52

adventi koszorú
- Fotó: pixabay

„Nem tudjuk felvenni a versenyt a környező nagyvárosok hagyományos karácsonyi vásáraival, de igyekszünk évről évre fejlődni és az adventi hétvégeken minél több érdeklődőt Komárom belvárosába csalogatni“ - mondta Kiss Réka, a társulás elnöke. Az elmúlt három évben a komáromiak már megszokták, hogy együtt díszítik a Klapka téren elhelyezett adventi koszorút. Idén erre december 3-án, vasárnap 14 órától kerül sor, a szervezők arra kérnek mindenkit, ha tehetik, aranyszínű díszeket hozzanak magukkal. Természetesen az egyéb színűek is felkerülnek a közös koszorúra, de szeretnék, ha idén egységes színben pompázna a koszorú. December elejére felállítják a Klapka téren a város karácsonyfáját is, és Stubendek László tájékoztatása szerint - okulva a tavalyi balesetből, amikor a nagy szél kidöntötte a feldíszített fát - ezúttal sokkal szélesebb átmérőjű gyűrűbe foglalják. 


Az étel- és italárusok december másodikától 23-ig minden hétvégén ott lesznek a Klapka téren, aki viszont kézművestermékeket, ajándéktárgyakat szeretne vásárolni, az december 16-án szép ajándéknak valót vehet a Tiszti Pavilonban rendezett vásárban. December 9-én a komáromi kórházzal közösen véradást szerveznek a Zichy-pontban; a véradókat a transzfúziós állomás angyalkái, krampuszai fogadják. A gyerekeket több alkalommal kézművesfoglalkozásokkal várják, és idén is lesz kemencés mézeskalácssütés a téren. A hagyományoknak megfelelően minden vasárnap közösen gyújtják meg a gyertyát az adventi koszorún. Fellép egyebek között a Hungarian Folkembassy, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány színtársulata, Korpás Réka népdalénekes, az Apacuka Gyermekrockzenekar, a Hodek Dávid Trió, Emmer Péter, a For You Acapella, Sebestyén Márta és Andrejszki Judit, valamint az LGT-alapítótag Karácsony János triója. A részletes programot a Villa Camarum Facebook-oldalán találják az érdeklődők.

Önnek ajánljuk
Peter Bárdy, Ján Petrovič, Annamária Dömeová és Marek Vagovič

Vagovič: Kočnernek volt a leginkább oka arra, hogy haragudjon Kuciakra

Egymáson élősködő magyar pártok

Peter Bárdy
Frissítve

Bárdy: Kočnernek volt rá indítéka, hogy megölesse Kuciakot

parlament illusztráció

Az AKO is Kotlebáékat mérte a második helyre, a magyar pártok a küszöb alatt

Amír Mohammad Abder-Rahmán al-Maula asz-Szalbi

Ő az Iszlám Állam új vezetője

Grendel Gábor

Grendel: Matovič már hajlandó számos kérdést magyar szemmel figyelni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.