Április az iskolai beiratkozás hónapja – tudnivalók a Komáromi járás városaiból

beiratkozas
Komárom/Gúta/Ógyalla/Naszvad |

Április 6. és 9. között tartják az iskolai beíratásokat a Komáromi járás városaiban. A korábbi két évtől eltérően most már a leendő elsősöknek is meg kell jelenniük annak ellenére, hogy előzetesen néhány helyen továbbra is jelentkezhetnek elektronikus formában.

Iskolakötelesnek számítanak azok a kicsik, akik 2022. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. A beíratáshoz szükséges mindkét szülő személyi igazolványa – indokolt esetben a gyermek elhelyezéséről szóló bírósági végzés –, valamint a gyermek születési anyakönyvi kivonata. Ha csak az egyik szülő lesz jelen, úgy fel kell mutatnia a másik törvényes képviselő írásos felhatalmazását is. A beíratás az iskolákban valósul meg, természetesen mindenkinek be kell tartania az aktuális járványügyi óvintézkedéseket.

A járási székhelyen egységesen, április 6-án, 7-én és 8-án, vagyis szerdán, csütörtökön és pénteken 12 és 17 óra között várják a beiratkozókat, beleértve a Marianum Egyházi Alapiskolát is. Fontos kitétel a komáromi magyar – és értelemszerűen a szlovák – tannyelvű alapiskolák mindegyikénél, hogy a szülőknek előzetesen időpontot kell egyeztetniük az iskolákkal. Ezt még ezen a héten, vagyis április 1-ig kellene megtenniük, noha van, ahol erre egészen április 8-ig lesz lehetőség, mint például a Jókai Mór Alapiskolában. Időpontfoglalásra az iskolák hivatalos – telefonos vagy e-mailes – elérhetőségein keresztül is van mód.  Az önkormányzat arra kéri a komáromi lakhelyű, de már hosszabb ideje külföldön élő, s egyben iskolaköteles gyermeket nevelő lakosokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Komárom Közös Tanügyi Hivatal munkatársával a ssu@komarno.sk címen vagy a 035/2851260-as telefonszámon.

Gútán szintén egységes időpontokban írathatják be a kicsiket a szülők a városi és az egyházi fenntartású iskolákban egyaránt. Április 7-én, 8-án 13 és 17 óra között, 9-én pedig 8 és 12 óra között lehet elintézni a formaságokat. Az ógyallai Feszty Árpád Alapiskolába és Óvodába április 7-én és 8-án 14 és 17, április 9-én pedig 9 és 12 óra között várják a leendő kiselsősöket. A naszvadi magyar tannyelvű alapiskolában pedig április 7-én és 8-án 13 és 17 óra közt látogathatják meg az iskolát a szülők gyermekeikkel.

Bár több iskolában már megtartották a nyílt napot, viszont van, ahol további programokkal készülnek.  Április 2-án például „Húsvétváró” lesz a komáromi Eötvös Utcai Alapiskolában. Gútán április 2-án 9 és 12 óra között a Corvin Mátyás Alapiskolában Suliváró, húsvétoló címmel, a II. Rákóczi Ferenc Alapiskolában pedig „Húsvétváró” elnevezéssel tartanak játékos foglalkozásokat a leendő elsősöknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!